Hlavní obsah

OBRAZEM: Koreň s Podmolem létají vzduchem a pilují gladiátorské triky

Termín letošních FMX Gladiátor Games, nejstarší evropské freestyle motokrosové show, se nezadržitelně blíží. Už 19. listopadu se v pražské O2 areně odehrají další adrenalinové souboje nejlepších českých i světových jezdců. Proto se kapitáni Libor Podmol a Martin Koreň naplno vrhli do tréninku. Na motokrosovém závodišti Kavčák u Benešova se sešli, aby zatím cvičně poměřili své síly.

Foto: Sport.cz

Martin Koreň a jeho trik.

Článek
Fotogalerie

Fanoušci nebezpečných triků, které předvádějí jezdci na létajících motocyklech, se sejdou v O2 areně již po šestnácté. Nejstarší evropská freestyle motokrosová akce v Evropě do Prahy pravidelně láká jak domácí špičkové jezdce, tak legendy světového freestyle motokrosu. Ani letošní ročník nebude výjimkou. Čtyři kapitáni povedou své týmy do bojů o nejodvážnější triky. Za Čechy byli zvoleni Libor Podmol a Martin Koreň, kteří nic neponechávají náhodě a na závodišti Kavčák u Benešova už pilně trénují na blížící se událost.

Freestyle motokros patří mezi nejnebezpečnější sporty a ačkoliv by se mohlo zdát, že rozhodující je fyzická a technická příprava, stěžejní roli při provádění triků hraje i psychika a nutnost naprostého soustředění.

Sezóna nikdy nekončí

"Trénink nemůže být moc dlouhý, člověk si dokáže udržet čistou hlavu nějakých 10 až 15 minut. Pak je třeba si alespoň půl hodiny odpočinout, promýšlejí se triky nebo se jen kecá s klukama o tom, jak to udělat jinak nebo líp," vysvětluje Libor Podmol.

„V případě freestyle motokrosu sezóna nikdy nekončí. Exhibice a závody jezdíme po celý rok, hodně cestujeme. V podstatě se dá říct, že klidné období nastává, když přijde zranění a člověk se musí léčit," dodává s úsměvem Martin Koreň.

Právě na louce za Benešovem, poseté rampami a doskočišti, teď oba plánují, jaké triky divákům na FMX Gladiator Games předvedou, a vymýšlejí, jakými nápady převálcují ostatní jezdce. Výsledek se ukáže už brzy. V O2 areně budou 19. listopadu opět lítat motorky vzduchem a diváci zažijí neopakovatelnou elektrizující atmosféru, kterou adrenalinové výkony FMX gladiátorů dokážou spolehlivě zajistit.

Vstupenky jsou v předprodeji v síti Ticketportal.

Reklama

Související témata: