Hlavní obsah

Plochodrážní týmový titul se stahuje do Prahy, šampióni uspěli i na pardubické dráze

Pardubice

Plochodrážní extraligový titul se vrací po dvou letech do Prahy, tým Olympu po těsné domácí výhře na Markétě uspěl i v odvetě na půdě obhájce titulu Pardubic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Americký jezdec Greg Hancock (vpředu) a Nicki Pedersen během Grand Prix v ploché dráze na stadiónu Markéta. Ilustrační foto.

Článek

Pražským trumfem se stal Polák Okoniewski, který na svítkovském oválu ani při jednom z pěti startů nenašel přemožitele a přispěl k vítězství v odvetě maximálním bodovým ziskem. Olymp se nakonec vyrovnal i s tím, že mu nedorazil druhý cizinec Chrzanowski a pro jejich povinnosti na Britských ostovech nemohl využít ani další své zahraniční posily soupisky Australana Batchelora či Dána Kildemanda.

Pardubickému klubu, jenž byl do finále v celé extraligové sezóně neporažený, moc nevyšlo zamíchání sestavou. Musel oželet start Slováka Vaculíka a Dryml, jenž měl být na domácí dráze turfem, ani Polák Kosciuch bohužel nepřinesli zisk, jaký se od nich očekával.

Na pražské Markétě tak mohou začít slavit. „Získali jsme titul docela přesvědčivě a máme velkou radost. Měli jsem se v týmu největší individualitu finále, parádně se k Okoniewskému přidali podstatným přísunem bodů i další, takže to dopadlo skvěle," mínil manažer Tomáš Topinka.

Finále extraligy na ploché dráze:
ZP Pardubice-Olymp Praha 42:48
(Suchánek 14, Milík 9, Žagar 8, Drmyl 6, Štichauer 3, Kosciuch 2 - Okoniewski 15, Franc a Kůs po 10, Z. Holub 9, Šitera a Škurla po 2), první závod 45:48.
Konečné pořadí:
1. Praha
2. Pardubice
3. Slaný

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.