Hlavní obsah

Plochodrážní závod Grand Prix ve Varšavě byl kvůli koronaviru zrušen

Plochodrážní Grand Prix Polska ve Varšavě, která se měla jet 7. srpna, byla pro letošek zrušena. Důvodem je přetrvávající boj s pandemií koronaviru a její následky. V kalendáři zatím zůstal závod naplánovaný na 31. července v jiném polském městě Vratislavi i říjnový v Toruni.

Foto: Robert Procházka

Ilustrační foto.

Článek

Seriál mistrovství světa by měl při odloženém startu začít po polovině července v Praze. Na stadionu Markéta se stejně jako loni uskuteční dva závody po sobě - nejlepší plochodrážníci budou v Česku bojovat o body 16. a 17. července. Termín má aktuálně i dalších pět závodů seriálu.

"Je nám moc líto, že musíme akci zrušit, ale než jsme k tomuto obtížnému rozhodnutí došli, pečlivě jsme zvažovali všechny možnosti. Bohužel tu máme pořád pandemii a řadu restrikcí pro fanoušky, aby byli v bezpečí. Ukázalo se proto jako nemožné závod uspořádat," vysvětlil Michal Sikora, prezident Polské automobilové a motocyklové asociace (PZM).

"Jezdci i fanoušci budou závod určitě postrádat, plně ale podporujeme rozhodnutí PZM. Přetrvávající nejistota ohledně rozestupů, možné kapacity stadionu a další restrikce spojené s pandemií... Těch výzev by bylo opravdu mnoho," doplnil šéf promotérské společnosti BSI Paul Bellamy.

Reklama

Související témata: