Hlavní obsah

Plochodrážníky čeká nabitá sezóna se třemi domácími vrcholy

Nabitý kalendář budou mít letos čeští plochodrážní fanoušci. Vedle tradiční zastávky seriálu Grand Prix na pražské Markétě a Zlaté přilby je čeká mimo jiné i zahajovací finálový závod mistrovství světa na dlouhé dráze v Mariánských Lázních, který 24. května také celý domácí plochodrážní rok odstartuje.

Foto: www.unia.leszno.org

Lukáš Dryml

Článek

Západočeské závodiště by mělo kvůli návratu vrcholného závodu po deseti letech projít oproti loňské obnovené premiéře významnými změnami. "Měníme bariéry, zbývá jich asi ještě polovina, rekonstruujeme ozvučení a další věci," informoval ve středu na veletrhu Motocykl 2008 člen organizačního výboru Martin Čepela. Právo startu v osmnáctičlenném poli jezdců mají Richard Wolff a Pavel Ondrašík.

Na obnovenou tradici v Mariánských Lázních se těší i závodníci, jichž se netýká. "S tátou jsme tam jezdili pořád a zamilovali jsme si to tam, je to nádherný areál," řekl ČTK Lukáš Dryml, který ale s dlouhou dráhou do styku nikdy hlouběji nepřišel. "Jel jsem ji jen několikrát v Austrálii, ale na 'krátké' motorce. Na té 'dlouhé' jsem v životě neseděl, takže se do Mariánských Lázní pojedu jen podívat," prohlásil s úsměvem.

Někdejší mistr světa do 21 let má jiné starosti. S bratrem Alešem jim právě začíná sezóna, v níž by se chtěli dostat nastálo zpět do špičky. "Máme poslední týden přípravy, minulý týden jsme poprvé vyjeli na ovál," popsal klid před bouří čtyř národních lig a seriálu Grand Prix. Vedle české ligy v barvách Pardubic se oba bratři představí opět i v prestižních mistrovských soutěžích v Británii, Švédsku i Polsku.

"Největší váhu ale pořád dávám Velkým cenám. Nebudu si ale dávat žádná konkrétní předsevzetí, kolikátý bych v nich chtěl skončit. Vloni jsem jezdil uvolněně a náramně se mi dařilo," vzpomněl Lukáš Dryml na zářijový úspěch v dánském Vojensu, v němž si po dvouleté absenci vybojoval stálé místo v seriálu. Představí se tak na obou největších domácích akcích na krátké ploché dráze - 2. srpna jej čeká Grand Prix ČR na Markétě, 5. října by potom měl jet i nejslavnější volný závod světa, pardubickou Zlatou přilbu.

Reklama

Související témata: