Hlavní obsah

Po skvělém tréninku přišel šok, König dojel v Barceloně poslední. Nesmíme se podělat, tvrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Povedený páteční trénink sváděl k optimismu, v samotném závodě mistrovství světa superbiků v Barceloně ale český závodník Oliver König nenašel správné tempo a dojel na posledním 19. místě. Nedokázal se přiblížit k časům, které předváděl v kvalifikaci nebo v tréninku. „Máme problémy a snažíme se e vyřešit. Nesmíme se z toho podělat, v neděli to musíme vylepšit," uvedl v tiskové zprávě pro média odhodlaně český závodník z týmu Orelac Racing.

Foto: Orelac Racing

Český závodník Oliver König sobotní závod MS superbiků nezvládl, skončil poslední.

Článek

První trénink začal nadějně, König za sebou nechal osm soupeřů a skončil šestnáctý.Na nejrychlejšího ztratil dvě vteřiny. „To vůbec nebylo špatné. Jezdil jsem ještě k tomu na závodní pneumatice, z toho jsem měl radost. Druhý trénink nebyl podle mých představ – zvýšila se teplota a já jsem nebyl schopný zrychlit," uznal český jezdec. V druhém tréninku dojel třiadvacátý s odstupem 2,2 vteřiny na špičku.

Naopak sobotní kvalifikace byla povedenější. König sice skončil předposlední, ale držel s odstupem pod 2,5 vteřiny na nejrychlejší. Předvedl výkon 1,43 minuty na kolo, jenže tento čas nebyl schopný dát v prvním závodě ukázat  „Mrzelo mě to. Důvod nevíme," smutnil König, který zajížděl časy 1,45 minuty na kolo. „To považuji za velmi tristní."

V sobotním závodě se sice v úvodních kolech držel soupeřů, postupem času ztrácel a jezdil osamocen. „Nějaké nápady na zlepšení máme. V týmu nejsme spokojení, doufáme v lepší výsledky. Když víme, že to umím jezdit rychleji, musíme to v neděli předvést," vyhlásil König, nováček třídy superbiků. V neděli ho čeká ještě Superpole Race a pak druhý závod.

Reklama

Související témata: