Hlavní obsah

Prchne Rossi z Ducati? Podle Melandriho je v kontaktu s Hondou

PRAHA

Chtě nechtě se vrací ke vzpomínkám starým patnáct let. Stejně jako v roce 1996 totiž Valentino Rossi nedokázal v letošní sezóně vyhrát ani jediný z deseti dosavadních závodů mistrovství světa silničních motocyklů a jen jednou byl třetí. Rozdíl? Tehdy patřil sedmnáctiletý Vale mezi usmrkané zelenáče, letos se trápí s novým motocyklem v týmu Ducati, kam přišel ze stáje Yamaha. Není divu, že se již vyrojily spekulace o předčasném odchodu fenomenálního závodníka...

Foto: Sport.cz

Valentino Rossi (vlevo) zatím marně hledá s mechaniky Ducati ideální nastavení svého stroje.

Článek

Rossi měl vynést Ducati do nejvyšších pater, premiérová sezóna se ale vůbec nevyvíjí podle představ. A prohlášení Marka Melandriho ještě víc zčeřilo vody kolem devítinásobného mistra světa. „Vím, že byl Valentino v kontaktu s týmem Honda Gresini ohledně místa pro rok 2012. To jen potvrzuje to, co již nějaký čas tvrdím: že „Doktorovo“ manželství s Ducati vezme za pár měsíců za své,“ prohlásil bývalý jezdec MotoGP pro italský list Racing Tribune.

V Ducati nad dosavadními výsledky sezóny pochopitelně nikdo nejásá, ani náznakem ale nikdy nepadla možnost rozchodu. „Makáme tvrdě na tom, abychom se zlepšili,“ ubezpečuje vedení fanoušky všeobjímající frází.

A Rossi? Během pauzy od závodu na americkém okruhu Laguna Seca si královsky odpočinul a o prodlouženém víkendu v Brně chce vykročit do lepší části sezóny. „Vzal jsem si pár dnů volna, abych dobil baterky před dalším hektickým obdobím. Při Velké ceně v Brně i pondělním testu na Masarykově okruhu budeme pokračovat v hledání ideálního nastavení, abychom zmenšili náskok od vedoucích závodníků,“ prohlásil dvaatřicetiletý závodník pro britský Autosport.

V hlavě samozřejmě nosí vysněný scénář, v němž hraje brněnský okruh hlavní roli. Na své oblíbené trati totiž při premiérové sezóně v roce 1996 vybojoval se svou stopětadvacítkou na jedenáctý pokus první pole position a den na to i první vítězství (a o rok později si zde s předstihem zajistil premiérový titul mistra světa). Že by se historie opakovala? „Je to parádní okruh, na kterém se pokaždé rád svezu. A je to takové speciální místo – první vítězství v kvalifikaci, první výhra, první titul... V Brně se mi daří,“ usmívá se potutelně Rossi před českým dílem šampionátu.

Reklama

Související témata: