Hlavní obsah

Rossi: I v Jerezu budu muset zatnout zuby

PRAHA

Valentino Rossi tuší, že zopakování loňského výsledku v Jerezu leží v oblasti teorie. A má pro to hned dva důvody. Za prvé: fenomenálního závodníka stále limitují následky loňského zranění ramene a následné operace. Druhým faktorem je motocykl Ducati, na němž Rossi od letoška jezdí a jehož nastavení má pořád daleko k ideálu.

Foto: Sport.cz

Valentino Rossi (vlevo) s mechaniky Ducati.

Článek

Rossi vstoupil do sezóny před dvěma v týdny v Kataru nejhorším výsledkem od Velké ceny Francie v květnu 2009 a do Jerezu, kde odstartuje evropská část mistrovství světa, přijel s touhou sedmou příčku vylepšit. Pět triumfů v královské kubatuře na okruhu na jihu Španělska je pro dvaatřicetiletého Itala důkazem, že se na trati cítí jako doma.

Je však několik ale. Loni jel Rossi v Jerezu první závod od nehody při motokrosovém tréninku a skončil třetí. A letos považuje rameno za hlavní úskalí. „V Kataru, kde se na mnoha místech brutálně brzdí, rameno hodně trpělo. Z tohoto pohledu je Jerez o něco jednodušší tratí, ale stejně se obávám, že budu muset zatnout zuby,“ prohodil devítinásobný mistr světa.

Čas po závodu v Kataru opět věnoval posilování, přesto cítí, že to stále není ono. A už vyhlíží téměř měsíční pauzu, která v kalendáři vznikla odložením Velké ceny Japonska. „Pracoval jsem na zvýšení síly a hlavně na vytrvalosti. Po závodu ve Španělsku ale bude víc času dát se dohromady,“ věří Rossi.

Optimistické prognózy také zatím nedává Rossiho motocykl. „Z technického hlediska se Jerez nejeví jako okruh, který by našemu stroji seděl. Já jsem tady ale jezdil vždy bez problémů a určitě udělám všechno pro to, abychom odjeli s uspokojivým výsledkem. Pracujeme na nastavení, v Kataru jsme našli pár dobrých vylepšení pro závod,“ dodal Rossi.

Reklama

Související témata: