Hlavní obsah

Rossi podepsal u Ducati, s Yamahou se loučil emotivním dopisem

BRNO

Přestupová bomba ve světě silničních motocyklů byla konečně odpálena v neděli večer v Brně. Valentino Rossi tři hodiny po skončení závodu MotoGP oznámil, že na konci sezóny po sedmi letech skončí u Yamahy a vzápětí podepsal dvouletý kontrakt u továrního týmu Ducati.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Valentino Rossi přesedlá na Ducati.

Článek

Napětí v paddocku by se dalo krájet, smečka italských novinářů pronásledovala úřadujícího mistra světa na každém roku a ten jim nakonec v ručně psaném emotivním dopise oznámil, že na konci roku po sedmi letech opustí tovární tým Yamahy.

V tu chvíli bylo jasné, že očekávanému přestupu devítinásobného mistra světa k Ducati už nic nebrání. „Každý příběh jednou končí, ten s Yamahou uzavírám s pohnutím a slzami v očích. Zůstanou mi nádherné vzpomínky na lidi v týmu i na skvělý stroj a věřím, že v tomto roce ještě společně něco dokážeme, ale v tom příštím už před mnou bude nová výzva,“ napsal 31letý Rossi, jenž v sedle Yamahy čtyřikrát ovládl královskou kategorii MotoGP.

„S Rossim přichází do továrního týmu vítězný potenciál a možná i klíčová hodnota, která povznese naši techniku do nejvyšších sfér. Věřím, že dokážeme naplno využít jeho talentu,“ vyjádřil se manažer značky Ducati Gabriele Del Torchio.

Podle italského deníku Corriere dello Sport nabídla italská stáj svému krajanovi astronomický plat ve výši 15 miliónů eur. Poprvé by měl Rossi usednout na Ducati zřejmě až po skončení sezóny na testech ve Valencii. Každopádně bude fenomenální Ital jezdit příští rok v MotoGP na stroji stejné značky jako Karel Abraham.

Reklama

Související témata: