Hlavní obsah

Rossiho zátěžový test po zlomenině nohy přerušil déšť

Misano

Motocyklový jezdec Valentino Rossi musel kvůli dešti odložit po několika odjetých kolech na okruhu v Misanu rozhodnutí, zda bude po zlomenině nohy závodit už o nadcházejícím víkendu. Dnešní podmínky podle webu MotoGP.com nedovolily italské legendě uskutečnit plnohodnotný zátěžový test, proto si devítinásobný mistr světa ponechal čas na verdikt do středy.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Italský motocyklista Valentino Rossi.

Článek

Od pátku do neděle je ve Španělsku na programu Velká cena Aragonie, pro kterou má Rossiho nahradit nizozemský jezdec superbiků Michael van der Mark. Při jeho nominaci před týdnem tovární tým Yamaha avizoval, že Rossi závod nestihne a do šampionátu se vrátí až za další tři týdny v Japonsku. Hvězdný Ital nicméně šanci na urychlený návrat do mistrovství světa nevzdal a rozhodl se necelé tři týdny po úrazu pro zátěžové testovací jízdy.

Rossi si zlomil holeň a lýtkovou kost poslední srpnový den při enduru. Podrobil se operaci a musel vynechat Velkou cenu San Marina. Po této absenci mu patří v mistrovství světa MotoGP čtvrté místo se ztrátou 42 bodů na čelo pořadí, do konce šampionátu zbývá odjet pět závodů.

Reklama

Související témata: