Hlavní obsah

Salač do Velké ceny Thajska Moto2 odstartuje ze čtvrté řady

Aktualizováno

Český jezdec Filip Salač odstartuje do Velké ceny Thajska Moto2 ze čtvrté řady. V dnešní kvalifikaci na okruhu v Buriramu obsadil dvanácté místo.

Foto: Racing Gresini, ČTK

Český jezdec Filip Salač

Článek

Dvacetiletý Salač po trénincích postoupil přímo do druhé části kvalifikace, ve které zajel čas 1:36,672. Na vítěze pole position domácího Somkiata Čantru ztratil jednu sekundu.

"Zajet tady rychlý čas je poměrně těžké, protože obutí funguje maximálně tři kola, pak to začne klouzat. Myslím, že čtvrtá řada je na závod pořád v pohodě. Bude to hodně těžké, myslím, že se bude dost padat," řekl Salač v tiskové zprávě.

Foto: Profimedia.cz

Filip Salač - ilustrační foto

Dvanáctou příčkou si Salač vyrovnal třetí nejlepší kvalifikační výsledek v probíhající sezoně. Na stejném místě skončil v Nizozemsku, před týdnem v Japonsku byl šestý a jeho maximem na startu je čtvrté místo ze zahajovacího závodu v Kataru.

V královské třídě MotoGP si díky traťovému rekordu zajistil pole position Ital Marco Bezzecchi. První místo si vyjel časem 1:29,671 a kvalifikaci vyhrál před Španělem Jorgem Martínem.

Třetí skončil další italský jezdec Francesco Bagnaia, kterému v průběžném pořadí mistrovství světa patří se ztrátou 18 bodů druhé místo za Francouzem Fabiem Quartararem. Obhájce titulu odstartuje do nedělního závodu ze čtvrté pozice.

Reklama

Související témata: