Hlavní obsah

Šokující nehoda. Španělský závodník rozlomil motorku soupeře na dva kusy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělský motocyklový závodník Marc Márquez neprožívá nejšťastnější sezonu. Jezdec MotoGP letos kvůli pádům nedokončil jeden jediný závod. Na druhém tréninku v Německu navíc srazil soupeře Johanna Zarca, jemuž přelomil motorku na dva kusy.

Foto: Woitas Jan, ČTK

Španělský jezdec MotoGP Marc Márquez padá na tréninku v Německu.

Článek

Márquez selhal na zatáčce značené číslem 1 a při pádu položil motorku, která pak srazila najíždějícího Francouze Zarca. Dvaatřicetiletý rodák z Cannes měl ale naštěstí svůj motocykl přizvednutý a přímo jeho tak nezasáhla.

"Pokud se někdo mohl srážce vyhnout, pak je to Johann," tvrdil po nehodě Márquez. "Kdokoliv najíždí na trať, se musí ohlížet za sebe. Měli jsme štěstí, že jsme z toho oba vyvázli netknutí," dodal.

Zarco však s tvrzením španělského jezdce nesouhlasí a naopak svému soupeři vyčítá, že se mu omluvil až po závodě. "Nerozumím tomu, proč za mnou nepřišel hned poté, co mě srazil. Mohlo se mi něco stát, ale on odběhl, jako by mu to v tu chvíli bylo jedno. Respektuji ho jako závodníka, ale občas by měl přemýšlet, než něco řekne nebo udělá. Moje chyba to rozhodně nebyla," uvedl Zarco.

Reklama

Související témata: