Hlavní obsah

Stoner bude testovat pro Hondu, o návratu do MotoGP nemluví

Sydney

Dvojnásobný mistr světa v závodech silničních motocyklů Australan Casey Stoner bude příští měsíc testovat se svým bývalým týmem Honda. Sedmadvacetiletý jezdec tím rozvířil spekulace o možném návratu do seriálu MotoGP, který po loňské sezóně opustil.

Foto: Sport.cz

Australan Casay Stoner se raduje z vítězství na Velké ceně Katalánska.

Článek

"Někdy se mi po jízdě na závodní motorce stýská, proto jsem uvítal, když se mě z Hondy zeptali, jestli bych pro ně nechtěl testovat," uvedl Stoner v prohlášení. O myšlenkách na comeback se nezmínil. Zkušební jízdy na okruhu Motegi ho čekají 6. a 7. srpna.

V této sezóně se podle zástupců Hondy Stoner v šampionátu určitě neobjeví. "Spekulovalo se o tom, že by jel na divokou kartu, ale to nepřichází v úvahu," řekl Livio Suppo z továrního týmu, který prý jen chce využít Stonerovy zkušenosti. "Když máte novou motorku, je užitečné, když se s ní testovací jezdec dokáže pohybovat na hranicích možností," uvedl.

Honda má v MotoGP nakročeno k titulu. Pořadí vede Španěl Marc Márquez před krajanem a týmovým kolegou Danim Pedrosou.

Stoner ukončil motocyklovou kariéru překvapivě brzy. Během dvanácti let vyhrál v mistrovství světa 45 závodů, v letech 2007 a 2011 získal titul v MotoGP. Letos se zapojil do australského seriálu automobilových závodů na okruzích.

Reklama

Související témata: