Hlavní obsah

Suzuki se vrátí do MotoGP, angažovala šampióna Moto3 Viňalese

Kolín nad Rýnem

Do královské motocyklové třídy MotoGP se od příští sezóny vrátí značka Suzuki. Japonský výrobce oznámil návrat do mistrovství světa po tříleté pauze, hvězdou týmu bude loňský světový šampión ve třídě Moto3 Maverick Viňales ze Španělska. Současný jezdec Moto2 vytvoří soutěžní dvojici se zkušeným krajanem Aleixem Espargarem.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Španělský motocyklista Maverick Viňales.

Článek

Devatenáctiletý Viňales startuje v mistrovství světa od roku 2011, tehdy ve stopětadvacítkách hned obsadil třetí místo, v další sezóně v přejmenované kategorii Moto3 výsledek zopakoval a vloni šampionát vyhrál. Po přestupu do Moto2 mu patří čtyři závody před koncem třetí místo, o uplynulém víkendu si triumfem ve Velké ceně Aragonie připsal druhé vítězství v sezóně a 14. v kariéře.

O šest let starší Espargaró už má v MS téměř desetileté zkušenosti. MotoGP jezdí pátým rokem a v premiérové sezóně na yamaze mu patří průběžně šestá příčka. Dosud nevyhrál žádný závod, v Aragonii ale zazářil životním druhým místem.

Suzuki v mistrovství světa skončila po sezóně 2011, od té doby se tovární tým připravoval na návrat vývojem nového stroje. Předpremiérou by měl být podle webu MotoGP.com start na divokou kartu v posledním závodě letošní sezóny ve Valencii.

Reklama

Související témata: