Hlavní obsah

Tomíčkův memoriál konečně i s Pedersenem

PRAHA

I přes vrcholící sezónu ploché dráhy se začíná plnit velkými jmény startovní listina Tomíčkova memoriálu, který se na pražské Markétě koná v sobotu 5. září. Účast již potvrdili vítězové předchozích dvou ročníků Greg Hancock z USA a Polák Grzegorz Walasek. „Dnes v noci pak přislíbil účast také úřadující mistr světa Nicki Pedersen z Dánska,“ potvrdil na úterní tiskové konferenci v Praze ředitel závodu Petr Ondrašík.

Článek

Tradiční závod s historií sahající do roku 1968, kdy se konal poprvé na počest Luboše Tomíčka, který podlehl následkům těžkého zranění při Zlaté přilbě, letos vstupuje do nové éry a poprvé se bude konat před pardubickým závodem. „Čtyřicet úspěšných ročníků si zaslouží, aby závod vystoupil ze stínu Zlaté přilby. Od 41. ročníku se závod stane součástí oslav Prahy 6, které se tradičně konají v prvním zářijovém týdnu,“ vysvětlil Ondrašík.

Závod na Markétě se tak jede o měsíc dřív než obvykle a pořadatelé věří, že neztratí na atraktivitě. „Jednání jsou poměrně složitá, vrcholí Grand Prix, polská liga. Jména ve startovním poli ale hovoří sama za sebe a již je jisté, že nebudou chybět světová esa. Třeba vítězové předchozích dvou ročníků Hancock a Walasek. Dnes v noci potvrdil účast také úřadující mistr světa Nicki Pedersen, který musel svou účast dvakrát zrušit kvůli zranění.Takže se těší, že letos přidá na své konto další pražský triumf," uvedl Ondrašík.

V jednání Crump a Sajfutdinov

"V kontaktu jsme také s Jasonem Crumpem z Austrálie i Emilem Sajfutdinovem,“ připomněl ředitel závodu ruského mladíka, který v dubnu na Markétě senzačně ovládl Grand Prix České republiky.

Z českých jezdců se příznivci ploché dráhy mohou těšit na Luboše Tomíčka, vnuka legendárního závodníka, nebo Adriana Rymela. „Lukáš Dryml bohužel odmítl kvůli zranění krku, jeho bratr Aleš se ještě rozhoduje s ohledem na nabitý kalendář,“ podotkl šéf závodu k účasti českých jezdců.

Vedle samotného závodu, který odstartuje v 18:30, bude na Markétě připraven již od 10 hodin bohatý doprovodný program, zaměřený především na děti a mládež, motoristické novinky a bezpečnost. K vidění bude také plochá dráha motocyklů Harley Davidson a po skončení závodu bude možné na velkoplošné obrazovce sledovat kvalifikační fotbalový duel českých fotbalistů na Slovensku.

Vstupenky jsou v prodeji na břevnovském stadiónu či v prodejní síti Ticketportal. Nejdražší lístky na hlavní tribunu stojí 300 korun, děti do 12 let mají vstup zdarma a rodiče s dětmi zaplatí za vstupenku 50 procent. Na dopolední program je vstup zdarma.

Ondrašík rovněž potvrdil, že zástupci Autoklubu Markéta podepsali na další tři roky smlouvu na závod Grand Prix. Příští ročník se na břevnovském oválu pojede 22. května 2010.

Reklama

Související témata: