Hlavní obsah

Na Kvěchovu adresu dorazila skvělá zpráva. Má před sebou velkou premiéru v Grand Prix

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má před sebou velkou premiéru, poprvé se představí v plochodrážní Grand Prix v cizině. Jan Kvěch absolvoval dvakrát závod na pražské Markétě v roli domácího jezdce na divokou kartu, nyní ale dostal jako náhradník zraněného trojnásobného mistra světa Brita Woffindena pozvánku do dánského Vojensu na sobotní předposlední díl letošního seriálu o světový titul.

Foto: Robert Procházka, Právo

Český plochodrážník Jan Kvěch při GP v Praze na Markétě.

Článek

„Jsem vděčný za takovou možnost. Moc rád bych se předvedl v co nejlepším světle a ukázal, že si to místo mezi elitou zasloužím. Nechci si dávat nějaký výsledkový cíl. Budu se soustředit na každou jízdu a na konci se podívám, kolik bodů mám na kontě,“ říká český jezdec.

Ze zdravotních důvodů nemohou nadcházející Grand Prix absolvovat hned tři z patnácti stálých jezdců. Vedle Woffindena jsou to i domácí Thomsen a Polák Janowski.  Vzhledem k aktuálnímu stavu marodů má Kvěch šanci jet jako náhradník pak i 30. září v Toruni.

Navíc vicemistr světa do 21 let z loňského roku a momentální lídr českého šampionátu má přitom velmi blízko k plnohodnotné účasti v seriálu v příštím roce. Jako pátý muž srpnové Challenge ze švédského Gislavedu se Kvěch může posunout dodatečně na jedno ze tří účastnických míst.

Dva z jeho přemožitelů - Slovák Vaculík a Australan Doyle - totiž drží v průběžné klasifikaci Grand Prix bezpečnou pozici mezi šesticí přímo postupujících jezdců. „Tuto situaci ovlivnit nemůžu, ale šance, že bych se příští rok natrvalo prosadil do Grand Prix je veliká, a snad bude osud stát na mé straně,“ říká Kvěch.

Reklama

Související témata: