Hlavní obsah

Nejprestižnější okruhový seriál odstartuje v Brně

PRAHA

Nejkvalitnější domácí okruhový seriál letos vstupuje do devátého dějství, přičemž Česká pojišťovna a Škoda Auto vytvořily nový projekt až do roku 2007. Startovat bude asi 25 předních českých, ale i zahraničních účastníků v čele s obhájcem trofeje Slovákem Štefanem Rosinou.

Článek

Nový vůz se zajímavým sportovním designem a zadním křídlem, vycházející z nové sériové octavie, Auta roku 2005, bude mít oproti předchozí verzi dvoulitrový motor o síle asi 220 koní. Ke zlepšení jízdních vlastností přispěje i nová šestistupňová převodovka. V dosavadních testech auto ujelo asi 500 km. Nová okruhová octavia stojí bez DPH 999 tisíc Kč.

O techniku, která bude přísně identická, se opět stará Autodružstvo Podbabská, které připraví 25 aut. Speciální pneumatiky pro tyto pohárové vozy vyvinul púchovský Matador.

"Letos je na programu pět dvojzávodů, které jsou stejně dlouhé a stejně bodované od prvního do dvanáctého místa za pětadvacet až jeden bod," řekl promotér seriálu Jiří Kroužek. Do klasifikace bude započítáno maximálně osm výsledků, přičemž se škrtá nejhorší z prvního závodu a nejhoršího z druhého.

Pokud ale bude jezdec diskvalifikován, bude mu tento závod započten s nulou bodů, neškrtá se jako nejhorší. Tři závody se pojedou na mosteckém autodromu, jenž prochází úpravou a je asi o 100 m delší, takže budou stanoveny nové hodnoty rekordů okruhu.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články