Hlavní obsah

Dálnice do pekla? Šok, chaos. Protestující si lehali před rozjíždějící se formule

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zběsilé scény. Chaos. Nečekané problémy přišly při závodě Formule E v Berlíně! Klimatičtí aktivisté pohotově přelezli plot a podle policie se chtěli přilepit k povrchu tratě. Nestihli to však, bezpečnostní složky je vynesly pryč ze silnice. Závod mohl být po krátkém zpoždění odstartován.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Berlínští policisté odnášejí ze silnice jednoho z členů Poslední generace. Ilustrační foto.

Článek
Fotogalerie

Klimatická skupina „Poslední generace" odůvodnila protest na Twitteru. Kritizovala především plýtvání energií.

„Jsme na okruhu Formule E, abychom bili na poplach. Je čas zpomalit, neboť jsme na dálnici do klimatického pekla s nohou na plynovém pedálu," stálo v příspěvku.

Podle německých médií bylo zatčeno šest lidí. Odsun provázely souhlasné projevy publika. Při akci podle policie nedošlo ke zranění.

Závod vyhrál Novozélanďan Nick Cassidy. Osmadvacetiletý pilot z týmu Envision zvítězil před Britem Jakem Dennisem a Jean-Eric Vergnem z Francie. Svým druhým úspěchem po New Yorku 2022 se Cassidy dostal už jen čtyři body za německého lídra celkového pořadí Pascala Wehrleina, který v neděli skončil sedmý. Další závod seriálu elektroformulí je 6. května v Monaku.

Skupina Poslední generace svoje protesty přichystala v Berlíně i na dnešní ráno, a to do běžného provozu. Někteří jedinci usedli před auta a přilepili se na silnici.

Reklama

  Velká cena Miami - kvalifikace na sprint dnes 22 : 30
20240503T22 : 30:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.