Hlavní obsah

Ericsson získal za triumf v Indianapolis rekordní odměnu přes tři miliony dolarů

Švéd Marcus Ericsson obdržel za vítězství v nedělním automobilovém závodu 500 mil v Indianapolis rekordní prémii 3,1 milionu dolarů (přes 71 milionů korun). Díky tomu, že diváci opět mohli po dvou letech ovlivněných pandemií koronaviru zcela zaplnit ochozy slavného závodiště, se dotace na odměny pro jezdce poprvé přehoupla přes 16 milionů dolarů.

Foto: Marc Lebryk, Reuters

Švéd Marcus Ericsson po vítězství v nedělním závodu 500 mil v Indianapolis.

Článek

Třiatřicet účastníků závodu podle agentury AP inkasovalo v průměru 485.000 dolarů. Bývalý pilot formule 1 Ericsson, který zvítězil v Indianapolis jako druhý Švéd v historii, dostal o 1,3 milionu dolarů více než loňský šampion Brazilec Hélio Castroneves.

Zatímco loni mohly být tribuny zaplněny jen ze 40 procent a závod sledovalo 135 000 fanoušků, letos už se pořadatelé žádným omezením řídit nemuseli. Do ochozů podle nich přišlo 325 000 diváků a šlo tedy zřejmě o nejmasovější sportovní akci od začátku koronavirové pandemie.

Naopak televizní sledovanost byla druhá nejhorší v historii, na platformách NBC vidělo závod 4,8 milionu diváků. O 800 000 méně než loni. Nejhorší sledovanost měl předloňský ročník, který se jel kvůli koronaviru v srpnu bez přítomnosti diváků. V televizi ho vidělo 3,7 milionu fanoušků.

Reklama