Hlavní obsah

Barvy továrního týmu Suzuki budou hájit Gardemeister a Andersson

Fin Toni Gardemeister a Švéd Per Gunnar Andersson budou v příští sezóně hájit barvy Suzuki v mistrovství světa v automobilových soutěžích. Japonská automobilka, která se v roce 2008 poprvé zúčastní celého seriálu s vozem kategorie WRC, to oficiálně oznámila.

Foto: Škoda Motorsport/Daniel Roeseler

Toni Gardemeister

Článek

Dvaatřicetiletý Gardemeister tak získal místo v dalším továrním týmu. V minulosti už jezdil za Ford, Seat a Škodu. "Pracovat pro nováčka je velmi zajímavé. Jsem si vědom, že nás čeká těžká práce, ale máme před sebou velkou budoucnost," citovala Gardemeistera agentura Reuters.

Rodák z Kouvoly, který by měl jako jednička týmu absolvovat všech 15 závodů příští sezóny, startoval v letošním roce v několika soutěžích MS se soukromým mitsubishi a nasbíral deset bodů.

Suzuki si od něj slibuje hlavně vyrovnané výkony. "Je jedním z nejlepších světových jezdců, který má zkušenosti na šotolině, asfaltu, sněhu i ledu. Navíc je velmi dobrý při testování," řekl na Gardemeisterovu adresu šéf týmu Nobuhiro Tadžima.

Andersson si své místo zasloužil hlavně výsledky v juniorském šampionátu vozů S1600, který se Suzuki Ignis dvakrát vyhrál. "Něco podobného se podařilo pouze jemu. Budeme tak pokračovat v úspěšné spolupráci," dodal Tadžima.

Reklama

Související témata: