Hlavní obsah

Další holka v týmu! Martin Macík pokračuje v Dakaru jako čerstvý táta

Praha

Obrovskou radost má na Rallye Dakar pilot kamionu Martin Macík. Bez ohledu na výsledek dnešní 11. etapy. Je z něj totiž táta. V noci se mu narodila holčička Mia. Původně měla na svět přijít těsně před startem slavného závodu, nakonec si dala na čas. „Jestli se nepletu, bude naše Mia osmá holka v týmu. Budeme tedy muset založit tým nový, nejspíš akvabel,“ směje se Martin Macík. Otcovská role není jeho jedinou novou rolí. Z třicetiletého jezdce je navíc také kavárník. Vše se dozvíte v našem videu.

Martin Macík hlásí velké změny. Jaké to jsou?Video: Sport.cz, Big Shock Racing

 
Článek

Není žádný kafař, ke kavárnictví se dostal díky své přítelkyni. Sbírá od ní zkušenosti. A ty se hodí i teď na Dakaru. V minulých ročnících byli účastníci rallye zvyklí brát s sebou slivovici či pivo na usnutí po náročných etapách. Po přestěhování do Saúdské Arábie však mají s těmito libůstkami utrum. Na pomoc berou právě kávu.

„V Saúdské Arábii je alkohol zakázaný, nevzali jsem s sebou vůbec nic. Koupili jsme klukům kávovar a asi pět set kapslí, aby mohli aspoň kafovat, když už nic jiného," říká pilot týmu Big Shock Racing.

Foto: Racing Shock Big, ČTK

Posádka Martin Macík, František Tomášek, David Švanda z týmu Big Shock Racing s kamionem značky Iveco.

Zásadnější než role kavárníka je teď ale pro něj samozřejmě role zbrusu nová, otcovská. Zprávu o narození dcerky dostal v noci, uprostřed pouště, v místech, kde byl slabý signál.

„Mí spolujezdci jsou už oba tátové. Můj navigátor relativně čerstvý, má holčičku Monu, mechanik David Švanda má taky holčičku, už trochu větší. Takže od nich budu čerpat zkušenosti, budu to s nimi probírat a až přijedu z Dakaru, tak budu dokonalý otec," těší se Martin Macík.

Více už v našem videu.

Reklama