Hlavní obsah

Enge se rozdováděl v peřinách, nakonec dostal lopatou

Původně měl svůj první Dakar absolvovat v bugině s Markétou Skácelovou. Navigátorce však vystavilo zdravotní stopku testování v Dubaji. Tomáš Enge tak dostal nového parťáka Vlastimila Tošenovského, který v lednu navigoval Josefa Macháčka. Po příletu do Džiddy se chlapci z týmu Buggyra Racing v hotelovém pokoji rozdováděli, jak se můžete podívat v přiloženém videu.

Tým Buggyra Racing po příletu do dějiště Rallye DakarVideo: Buggyra media

 
Článek

Třiačtyřicátý ročník Rallye Dakar poznamenaný koronavirem začíná pro všechny účastníky velmi nezvykle, 48hodinovou karanténou v Džiddě zakončenou PCR testy. Až poté dojde na převzetí techniky, administrativní úkony, závěrečné testování a start.

Karanténa je po příletu do dějiště závodu pro všechny povinná stejně jako PCR testy, které proběhly v Džiddě během středy. Až poté se rozhodne, kdo se uzavře do dakarské bubliny a bude moci přemýšlet pouze a jen nad samotným závodem. Není tak divu, že si Buggyra přivezla do Džiddy vlastní antigenní testy.

Hned čtyři vozy vysílá do Dakaru stáj Buggyra. Mezi piloty trojnásobný vítěz rallye nebo Tomáš EngeVideo: Sport.cz

„Pod vedením našeho fyzioterapeuta Davida Janouška jsme si v úterý udělali vlastní testy, abychom se ujistili, že nenastanou žádné komplikace. Před odletem jsme je zvládli, a tak věříme, že teď už bude vše v pořádku," doufá tiskový mluvčí týmu Jan Kalivoda.

Posilovna i spánek do zásoby

I přes přísná opatření mohl tým navštívit na hotelu Hussein Shobokshi, honorární konzul České republiky v Džiddě. „Bylo to velmi příjemné povídání. Dostali jsme důležité informace a nabídku pomoci, kdyby bylo třeba. Pevně věřím, že ji nebudeme muset využít. Přání k úspěšnému zdolání tak těžké soutěže nás samozřejmě těší," líčí Kalivoda.

Každý člen týmu si čekání krátí po svém. Zatímco Martin Šoltys a Josef Macháček zkušeně naspávají, neboť v průběhu soutěže existuje vysoká pravděpodobnost spánkového deficitu, Ignacio Casale pracuje ze všech sil v posilovně.

Na začátku stopujte. Takovou radu dostala pro Dakar posádka Tomáše EngehoVideo: Sport.cz

„Truck je proti čtyřkolce fyzicky mnohem náročnější, proto nezahálím a připravuji se do poslední chvíle," vysvětluje trojnásobný vítěz Dakaru.

Pro Tomáše Engeho a Vlastimila Tošenovského, který naskočil do posádky minutu před dvanáctou, je karanténa o sbližování vzájemných stanovisek.

Reklama

Související témata: