Hlavní obsah

Grönholm bezpečně vede Akropolis rallye, Kopecký už je sedmý

ATÉNY

Lídr mistrovství světa Marcus Grönholm vede i po druhé etapě Akropolis rallye. V čele osmého závodu mistrovství světa má pilot Fordu náskok už 43 sekund před světovým šampionem Sébastienem Loebem. Francouz za volantem citroënu se do pozice jeho největšího pronásledovatele posunul až po povedeném závěru dne, když vyhrál poslední tři erzety. Už na bodované sedmé místo se propracoval Jan Kopecký s vozem Škoda Fabia.

Článek

Českému jezdci se dnes nejvíc povedly 14. a 16. zkouška, ve kterých zajel sedmé časy. Jinak se stabilně pohyboval v jednotlivých testech kolem desátého místa a k posunu z páteční desáté pozice mu pomohly i výpadky soupeřů.

Grönholm se dnes na rozdíl od řady pronásledovatelů vyhnul chybám. Zatímco ještě v pátek byla šestice jezdců vměstnána do 11 sekund, dnes všem ujel. "Už nemůžeme jet rychleji. Jedeme naplno," komentoval už v průběhu etapy svůj výkon Seveřan. Dnes vyhrál dva testy a celkem už čtyři, Loeb ještě o jeden víc, přesto mu to nestačí.

Řada jejich soupeřů měla na trati problémy včetně čtvrtého Mikky Hirvonena, který v desáté rychlostní zkoušce skončil mimo trať a rozbil čelní sklo. Defekt zdržel průběžně šestého Australana Atkinsona, na kterého ztrácí Kopecký minutu a půl, i Fina Latvalu, který vypadl z elitní desítky. Ve výsledcích už nefiguruje Loebův týmový kolega Španěl Daniel Sordó, jenž byl ještě v průběhu dnešního dne čtvrtý.

Rallye Akropolis - po 2. etapě:
1. Grönholm (Fin./Ford) 3:00,21,4, 2. Loeb (Fr./Citroën) -43,3, 3. P. Solberg (Nor./Subaru) -1:07,6, 4. Hirvonen (Fin./Ford) -2:32,1, 5. H. Solberg (Nor./Ford) -3:09,3, 6. Atkinson (Austr./Subaru) -5:25,0, 7. Kopecký (ČR/Škoda) -6:55,4, ...23. Prokop (ČR/Mitsubishi) -22:55,9.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.