Hlavní obsah

Hustopečskou rallye vyhrál při Kopeckého smůle Pech

HUSTOPEČE

Václav Pech vyhrál Rallye Hustopeče, pátý díl mezinárodního mistrovství republiky v automobilových soutěžích. Úřadující český šampion za volantem vozu Mitsubishi Lancer Evo IX vytěžil z technických potíží průběžného suverénního lídra Jana Kopeckého a po lednové Jänner rallye si připsal druhé letošní prvenství.

Článek

Favorizovaný Kopecký, který se letos zaměřuje na seriál IRC a v Česku poprvé představil svůj Peugeot 207 S2000, vyhrál deset z úvodních jedenácti rychlostních zkoušek a vedl s náskokem 50 sekund. Do dvanáctého testu ale nenastoupil kvůli úniku oleje a vedení přepustil Pechovi.

Ten ve zbývajících třech zkouškách uhájil těsný náskok před Romanem Krestou, kterému nakonec o pouhé 3,2 sekundy přetrhl šňůru tří vítězství v českých soutěžích. V čele šampionátu se Kresta ale bezpečně udržel.

Třetí místo obsadil už s více než tříminutovým odstupem Jan Jelínek, všichni medailisté řídili Mitsubishi Lancer Evo IX.

Hustopečská rallye:
1. Pech, Uhel 1:51:32,0, 2. Kresta, Gross -3,2, 3. Jelínek, Kotěna -3:27,1, 4. Arazim, Gál -4:00,5, 5. Trojan, Řihák (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX) -4:24,5, 6. Triner, Achsová (Subaru Impreza Sti) -5:38,4.

Reklama

Související témata: