Hlavní obsah

Ir Breen po sezoně odejde z Hyundai a bude plnohodnotným jezdcem Fordu

Londýn

Irský pilot Craig Breen bude od příští sezony mistrovství světa v rallye jezdcem Fordu. Aktuálně šestý muž průběžného pořadí WRC se ke konkurenci přesune po třech letech strávených v Hyundai, v jehož barvách dosud závodil jen ve vybraných soutěžích, ale v aktuálním ročníku proměnil poslední tři starty vždy v medailové umístění. Tým M-Sport oznámil, že s jednatřicetiletým Breenem uzavřel dvouletou smlouvu. Místo něj se bude o třetí soutěžní vůz v týmu korejské automobilky dělit s Danim Sordem švédský talent Oliver Solberg.

Foto: Lehtikuva, Reuters

Irský pilot Craig Breen bude od příští sezony mistrovství světa v rallye jezdcem Fordu.

Článek

"Na tom, abych získal plnohodnotné místo v mistrovství světa, jsem pracoval od malička a tohle byla příležitost, kterou jsem prostě nemohl odmítnout," uvedl Breen v prohlášení. "Za Ford jezdili neskuteční jezdci jako Ari Vatanen, Hannu Mikkola, Colin McRae a Carlos Sainz. Je to pro mě čest," dodal.

Breen už v minulosti s fordem jezdil, byť ne v továrním týmu, byl i pilotem Peugeotu a Citroënu. Na kontě má celkem 68 startů v MS, na vítězství čeká, ale byl už čtyřikrát druhý a dvakrát třetí, naposledy o uplynulém víkendu ve Finsku. V pořadí MS je šestý, přestože zasáhl jen do pěti z dosavadních deseti soutěží.

Reklama

Související témata: