Hlavní obsah

Jerman šampiónem, kuchař Sajler prohrál s manželkou

Praha

Skvělou sezónu na domácích i evropských kopcích za sebou má tým Liqui Moly. Jeho jedničkou je Martin Jerman a dalšími členy dcera Gábina, provdaná Sajlerová, nejrychlejší Češka v evropských závodech do vrchu, její manžel Filip Sajler, populární kuchař z televizních Kluků v akci, a také Marek Rybníček.

Foto: Sport.cz

Martin Jerman si jede pro domácí titul.

Článek
Fotogalerie

Martin Jerman letos získal s Mitsubishi Lancer titul mistra republiky skupiny N, který potvrdil vítězstvím v závěrečném závodě v rakouské St. Agathe. Oprášil tak pomyslnou vrchařskou královskou korunu, kterou si nasadil už v roce 2008. O rok později kraloval i na domácích okruzích. V letošním evropském šampionátu, který neabsolvoval celý, obsadil velmi dobrou sedmou příčku. V kategorii N dokonce vyhrál závod ve švýcarském St. Ursane.

Utekl hrobníkovi z lopaty

Při tom všechno mohlo být jinak... V roce 2011 Jerman těžce havaroval ve slovinské Bistrici. Kromě mnohačetných zranění si zlomil několik žeber, z nichž jedno mu propíchlo plíci a bojoval o holý život. Při tom jeho ambicí bylo doplnit sbírku trofejí z evropských kopců o tu poslední, za to nejcennější.

„Nerad na ten okamžik vzpomínám. Moje mitsubishi tenkrát vypadalo, jako když ho přejel tank... Když jsem se dostal z nejhoršího, byl jsem rozhodnutý, že se závoděním končím. Jenže Filip s Gábinou mě přemluvili. Bylo na mně vidět, jak mi chybí ten nádherný adrenalin, které závodění přináší. Zkusil jsem to a konečný výsledek je lepší, než jsem si vůbec dokázal představit. O to víc si toho letošního titulu cením a příští rok chci jet celý evropský šampionát,“ pravil přesvědčivě Martin Jerman.

Dcera lepší zetě

Gabriela Sajlerová, rozená Jermanová, je nejrychlejší Češkou na evropských kopcích a dle rodinné tradice jezdí také s mitsubishi a ve skupině N. V domácím šampionátu maminka tříleté Sophie skončila na bronzovém stupínku a v mistrovství Evropy je k celkovému třetímu místu chyběl jen kousek štěstí, v přepočtu pár sekund.

Jejího manžela Filipa Sajlera znají diváci ČT z pořadu Kluci v akci. Sympatický kuchtík nejen dobře vaří a baví lidi, ale úspěšný je i za volantem závodního mitsubishi. V domácím vrchařském šampionátu skončil absolutně čtvrtý, tedy z rodiny dopadl nejhůř. Nicméně manželka mu to prý doma „sníst“ nedává, za to on musí vařit dobroty. V evropském šampionátu zůstal za svojí chotí mnohem s větším odstupem.

„Nerodinný“ člen Liqui Moly týmu Marek Rybníček závodí v kategorii A rovněž s mitsubishi v příslušné úpravě. V domácím šampionátu v této skupině získal titul a v rámci Evropy se vešel do elitní desítky. „Mohu s uspokojením říct, že pro náš tým byl rok 2013 úspěšný a jsem rád, že jserm k tomu přispěl svým výkonem,“ liboval si Martin Jerman.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.