Hlavní obsah

Kolomý s tatrou klesl na Rallye Hedvábná stezka na čtvrté místo

Aktualizováno

Martin Kolomý klesl v průběžném pořadí Rallye Hedvábná stezka na čtvrté místo. Před českého pilota týmu Tatra Buggyra Racing se dostal vítěz dnešní deváté etapy Ajrat Mardějev s kamazem.

Foto: media BUGGYRA, ČTK

Martin Kolomý v tatře na Rallye Hedvábná stezka.

Článek

Rusům s kamazy tak v Číně patří první tři pozice. Dmitrij Sotnikov vede o 14 minut před Antonem Šibalovem, třetí Mardějev ztrácí 26 a Kolomý 31 minut.

"Dneska to byla strašná rozbíječka. Většinu etapy jsme museli prodat, protože bychom jinak zničili jak auto, tak i sebe. Cílem bylo přežít. Sice jsme žádnou navigační chybu neudělali, ale kamazy neskutečně letěly. Vůbec jsem se s nimi nemohl dnes srovnávat a tuhle etapu musel zvolnit," uvedl Kolomý v tiskové zprávě.

Jezdci dnes urazili mezi čínskými městy Urumči a Cha-mi 814 kilometrů, čas se jim měřil na rychlostní zkoušce dlouhé 421 km. Poprvé se letos jelo v dunách. "V průběhu tam byla jedna krásná padesátikilometrová dunová pasáž, ale teď jsme rádi, že už jsme v cíli. Bylo to opravdu náročné," dodal Kolomý.

V kategorii automobilů přišel o vedení Sébastien Loeb z Francie, který na 84. kilometru havaroval a musel čekat na pomoc asistence. Pilot továrního týmu Peugeot se sice po více než dvou hodinách vydal opět na trať, ale na 161. kilometru musel znovu zastavit. Novým lídrem rallye je jeho krajan a týmový kolega Cyril Despres.

Reklama