Hlavní obsah

Kopecký chce na Korsice do desítky

PRAHA

Žádnou divokou honbu za bodovaným umístěním neplánuje Jan Kopecký, jezdec Czech rallye týmu Škoda Kopecký, při dnes startující Korsické rallye. Pilot Fabie WRC získal při minulém podniku mistrovství světa ve Španělsku čtyři body za páté místo. Na tento úspěch by rád navázal i na francouzském ostrově, ale...

Článek

"Jet rychle a ještě bezpečně je při druhém startu na Korsice takřka nemožné. Je tady hodně zatáček mezi nimiž prakticky chybí kousek roviny. Tratě jsou hodně zrádné," říká Kopecký.

V loňském roce skončil na soutěži s centrem v přístavním Ajacciu dvanáctý. "Teď bych se chtěl posunout do desítky. Z každého dalšího místa výš budu nadšený," odkrývá plány jezdec.

Na startu nebude jediným Čechem. V juniorském šampionátu se představí Pavel Valoušek se Suzuki Swift Super 1600. Ve stejné třídě, ovšem bez nároku na body, startuje Martin Prokop s Citroenem C2, který vyhrál Katalánskou rallye. Čtvrtým z Čechů bude Ludvík Otto s produkčním Subaru Impreza.

Soutěž začíná dnes čtyřmi měřenými úseky. Stejný počet je na programu v sobotu a v neděli. Celkem jezdci absolvují 355,16 měřených kilometrů. Vítězství z loňského roku obhajuje Sébastien Loeb s Xsarou WRC, který tehdy vyhrál všechny rychlostní zkoušky.

Reklama

Související témata: