Hlavní obsah

Kopecký míří za dalším triumfem na Rallye Bohemia

Mladá Boleslav

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký míří za dalším triumfem na Rallye Bohemia. Úřadující domácí šampión a lídr průběžného pořadí mistrovství České republiky je po první etapě v čele soutěže s náskokem 37 sekund na Václava Pecha, třetí je s odstupem více než minuty Jan Černý.

Foto: Auto Škoda, ČTK

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký jede na Rallye Bohemia v netradičních černých barvách.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Kopecký startuje v domácí rallye mladoboleslavské automobilky v černém speciálu Fabia R5 k připomenutí 35. výročí natočení kultovního československého hororu Upír z Feratu.

"Vždy jezdíme na krev a myslím, že ji i díky našim výhrám soupeřům i trochu pijeme," pousmál se Kopecký před startem rallye s poukazem na skutečnost, že letos ani loni nebyl v Česku poražen.

A na trati svá slova potvrdil. První rychlostní zkoušku sice těsně vyhrál Pech s výkonným Porsche 997 GT3, poté ale v náročných podmínkách začal úřadovat Kopecký.

"Těšili jsme se, že jednou na Bohemce vyjde počasí a bude konečně sucho, ale už před startem přišla velká bouřka a v Boleslavi všechno létalo. A znát to bylo i na vložkách," okomentoval Kopecký deštivé počasí ve středních Čechách a na Liberecku, kde se závodí.

"Ve finále jsem za ty podmínky rád. Poprvé mohu v tomhle autě jet za takových podmínek. Vidím, že na některých místech to není stoprocentní, takže jsou to nové zkušenosti, které příště zúročím," podotkl Kopecký, který dnes vyhrál tři ze čtyř měřených testů.

Řada jezdů není na Rallye Bohemia nadšená z rozhodnutí organizátorů střídat erzety v obou krajích. Musejí kvůli tomu absolvovat desítky kilometrů přejezdů.

"Rychlostky tady jsou jedny z nejkrásnějších a nejnáročnějších v České republice, hlavně na Liberecku a Železnobrodsku. Koncept se mi ale nelíbí. Je škoda, že se pořád přejíždí tam a zpátky. Je to jen 150 (měřených) kilometrů. Lepší volba by bylo odjet to nahoře a pak tady v okolí Mladé Boleslavi," podotkl Kopecký, který na rallye usiluje o čtvrtý triumf v řadě.

Soutěž bude pokračovat dalšími čtyřmi rychlostními zkouškami v neděli.

Rallye Bohemia, čtvrtý díl MČR v automobilových soutěžích - po 1. etapě:
1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) 48:39,9
2. Pech, Uhel (Porsche 997 GT3) -37,0
3. J. Černý, Černohorský (Škoda Fabia S2000) -1:03,2
4. M. Vlček, Žáková (Ford Fiesta R5) -1:21,3
5. Štajf, Rajnoha (Škoda Fabia R5) -1:30,0
6. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC) -1:48,7.

Reklama

Související témata: