Hlavní obsah

Kopecký po jedenácti letech končí jako tovární jezdec Škody

Praha

Jan Kopecký končí po jedenácti letech v roli továrního jezdce týmu Škoda Motorsport. Osmatřicetiletý závodník v barvách mladoboleslavské automobilky získal šest ze svých sedmi českých titulů, stal se mistrem světa v kategorii WRC2, evropským šampionem a ovládl i asijsko-pacifický seriál.

Foto: skoda-auto.cz

Jan Kopecký končí po jedenácti letech v roli továrního jezdce týmu Škoda Motorsport.

Článek

"Již nyní můžeme potvrdit, že v příštím roce tovární tým Škoda Motorsport nepojede mistrovství České republiky a tudíž ani Jan Kopecký nebude reprezentovat tovární barvy. S Janem máme nicméně platnou smlouvu a bude u nás pokračovat v roli testovacího jezdce," uvedl šéf týmu Michal Hrabánek v tiskové zprávě.

Kopecký byl členem týmu od roku 2009 a je podepsán pod většinou úspěchů v posledních letech, zároveň se věnoval vývoji a testování speciálů Škoda Fabia různých specifikací. "Pro příští rok jsme se rozhodli u příležitosti oslav 120. výročí značky Škoda v motorsportu výraznějším a rozsáhlejším způsobem podporovat skrze autorizované obchodní partnery větší počet soukromých jezdců startujících s vozy Škoda Fabia rally2 a rally2 evo," řekl Hrabánek.

Jedním z nich by měl být i Kopecký, který chce v soukromém týmu startovat v mistrovství České republiky. V něm letos skončil druhý za Václavem Pechem, který ukončil ve zkráceném šampionátu pětiletou nadvládu Kopeckého. Kvůli koronaviru se v této sezoně jely pouze tři domácí mistrovské soutěže.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články