Hlavní obsah

Latvala vládne Britské rallye, Loeb marně stahoval manko

CARDIFF

Finský pilot továrního týmu Fordu Jari-Matti Latvala převzal ve druhé etapě vedení na Britské rallye. Z šesti sobotních rychlostních zkoušek vyhrál čtyři a předstihl Sébastiena Loeba, který po pátečním odstoupení Mikko Hirvonena pokračuje v závěrečné soutěži s jistotou zisku osmého titulu mistra světa. Francouzský pilot Citroënu ztrácí před šesti nedělními testy 6,1 sekundy, dnes vyhrál dvě erzety. Na třetím místě se s odstupem téměř tří minut drží Nor Mads Östberg s fordem.

Foto: Toby Melville, Reuters

Fin Jari-Matti Latvala s vozem Ford Fiesta WRC na trati druhé etapy Britské rallye.

Článek

Loeb po druhé etapě odmítl, že po Hirvonenově odstoupení jede na jistotu. "Nemůžu vůbec nic dělat. Nevím, možná je (Latvala) o tolik lepší, možná čistíme trať. Přitom jsem jel výborně, když se podíváte na video, nenajdete žádné chyby," kroutil hlavou osminásobný šampión.

Latvala byl proti tomu pochopitelně spokojený a neskrýval ambice na vítězství. "Zítra se musím probudit s čistou hlavou. Věřím si, jsem hladový po výhře. Sebastian má jistý osmý titul a možná už nemá motivaci stoprocentně bojovat o triumf. To já ano," líčil bojovně naladěný vítěz čtyř soutěží MS.

Fin Jari-Matti Latvala skáče s vozem Ford Fiesta WRC na trati druhé etapy Britské rallye.foto: Reuters/Toby Melville

Martin Prokop se po páteční nehodě na rozdíl od Hirvonena vrátil do soutěže a při premiéře za volantem vozu kategorie WRC stabilně zajížděl časy na 10. až 12. místě. Vzhledem k penalizaci za nedokončené rychlostní zkoušky ale figuruje s Fordem Fiesta celkově až ve čtvrté desítce pořadí.

Martin Semerád v mitsubishi je celkově sedmnáctý a v kategorii produkčních vozů druhý.

Britská rallye - po 2. etapě
1. Latvala, Anttila (Fin./Ford Fiesta RS WRC) 2:38:37,9, 2. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën DS3 WRC) -6,1, 3. Östberg, Andersson (Nor./Ford Fiesta RS WRC) -2:43,9, 4. H. Solberg, Minorová (Nor., Rak./Ford Fiesta RS WRC) -5:35,0, 5. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Mini Cooper) -6:20,0, 6. Wilson, Martin (Brit./Ford Fiesta RS WRC) -7:05,6, ...17. Semerád, Ernst (ČR/Mitsubishi Lancer) -21:59,8, 32. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS WRC) -38:06,2.

Reklama