Hlavní obsah

Lídr MS Rovanperä i loňský vítěz Tänak po problémech skončili na Finské rallye

Úřadující mistr světa Kalle Rovanperä pohřbil naději na první triumf na domácí Finské rallye po nehodě v první etapě. V osmé erzetě na mokré vozovce ztratil nad svou toyotou kontrolu a otočil ji na střechu. Lídr šampionátu i jeho spolujezdec Jonne Halttunen vyvázli bez zranění. Odstoupit musel kvůli poruše vozu i trojnásobný vítěz soutěže Estonec Ott Tänak.

Foto: Profimedia.cz

Kalle Rovanperä v akci

Článek

Pro loňského vítěze Finské rallye Tänaka skončila soutěž již ve třetí erzetě po poškození olejové vany. "Byl to hodně rychlý úsek a zdá se, že jsme trefili něco na silnici. Z poničené vany vytekl olej," posteskl si Tänak, mistr světa z roku 2019. Ve čtvrtek večer přitom vyhrál úvodní speciální erzetu.

Před závěrečnou dnešní rychlostní zkouškou, celkově desátou z 22, je v čele Brit Elfyn Evans, na něhož měl před Finskou rallye Rovanperä v pořadí MS náskok 55 bodů. Soutěž v okolí jeho rodného města Jyväskylä je devátou z třinácti v sezoně.

Finská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě:
1. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) 51:34,4
2. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -6,9
3. Kacuta, Johnston (Jap., Ir./Toyota Yaris) -16,4
4. Suninen, Markkula (Fin./Hyundai i20) -28,8
5. Latvala, Hänninen (Fin./Toyota Yaris) -1:23,7
6. Huttunen, Haapala (Fin./Škoda Fabia) -3:14,1
...33. KOHN, WOODBURN (ČR, Brit./Ford Fiesta) -9:23,9.
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.