Hlavní obsah

Lopraisovi nasadí do Rallye Hedvábné stezky dva závodní kamióny

PRAHA

Hned dvě posádky nasadí Loprais tým do blížící se Rallye Hedvábné stezky, která se v Rusku uskuteční od 10. do 16. července. Vedle Aleše Lopraise bude speciál Tatra pilotovat i Tomáš Vrátný, navíc bude mít tým k dispozici i dva asistenční kamióny.

Foto: www.loprais.cz

Tatra Aleše Lopraise při Rallye Dakar.

Článek

"S Tomášem Vrátným nás kromě dlouholetého přátelství pojí vše, co zavání adrenalinem a rovněž láska k Dakaru. Jeho úlohou na rallye bude primárně testování dakarské Tatry, sžití se se soutěžní posádkou a objevování možností, jak strojů, tak techniky jízdy samotné," uvedl Loprais na oficiálních internetových stránkách týmu.

Aleš Loprais bude tvořit posádku s Milanem Holáněm a Jaroslevem Miškolcim, Vrátný bude závodit s Petrem Almášim a Vojtěchem Štajfem. "Jsem rád, že můžeme tímto směrem rozšířit týmové portfolio. Navíc s pilotem, kterého znám a vím, co od něj a celé posádky mohu čekat," řekl Loprais, který o nasazení druhé posádky do rallye již delší dobu usiloval.

Za soutěžním rozšířením týmu stojí i nový generálním partner, kterým se stala společnost InstaForex sídlící v Kaliningradu. "Byli jsme v kontaktu od posledního ročníku Rally Dakar. Kontaktovali nás během našich vítězných etap při posledním ročníku a od té doby jsme nastavovali podmínky spolupráce," dodal Loprais.

Reklama