Hlavní obsah

McRae se vrátí v Austrálii do fabie

PRAHA

Bývalý mistr světa Skot Colin McRae se ještě v letošním roce vrátí do Fabie WRC! S továrním týmem Škoda Motorsport podle informací Práva uzavřel dohodu o startu na Australské rallye, posledním podniku letošní sezóny mistrovství světa v automobilových soutěžích, který se uskuteční od 11. do 13. listopadu v okolí Perthu.

Foto: Škoda Motorsport

Skot Colin McRae ve voze Škoda Fabia WRC v servisní zóně Britské rallye 2005.

Článek

"V tuto chvíli se dolaďují detaily. Po jejich vyřešení Colinovu startu nebude nic bránit," řekl včera odpoledne Roman Meliška, vedoucí komunikace Škoda Motorsport. Ve hře byl také start mladého Fina Hirvonena. Dohodu se sedmatřicetiletým vítězem pětadvaceti soutěží mistrovství světa zbývá údajně již jen stvrdit podpisem. Půjde o druhý ostrý start McRaeho s Fabií WRC v MS. Letos absolvoval Britskou rallye, kde skončil sedmý. Teď má v plánu vylepšit maximum Fabie WRC z MS v podobě šestého místa.

Při Katalánské rallye, která startuje v pátek v přístavu Avetura v turistickém centru Salou západně od Barcelony, bude však McRae jen v roli pozorovatele. Jedničkou týmu zůstává Němec Schwarz, největší naděje tým vkládá do asfaltového specialisty Francouze Alexe Bengueho, který před necelým týdnem v Korsické rallye obsadil senzační šesté místo.

"V minulosti jsem absolvoval seznamovací jízdy, ale letos je všechno jiné," připomíná Bengue, že soutěž se přesunula z Costa Brava na Costa Daurada, a tak jsou v programu několik let nepoužívané asfaltové tratě v okolí Tarragony.

"Mělo by to znamenat, že nikdo nebude mít reálnou výhodu. Tratě jsou mnohem rychlejší než na Korsice, ale je tu také spousta zatáček. Budeme-li mít dobrou přilnavost, můžeme tu zajet dost dobře," troufá si Bengue. Čeští fanoušci jsou zvědaví na Jana Kopeckého. "Po opatrné jízdě na Korsice si tady s chutí vyzkouším, na co opravdu mám," těší se třetí jezdec Škody.

Na startovní listině 41. ročníku Katalánské rallye, patnáctého dílu MS, jsou i tři další Češi. S Fordem Focus WRC Roman Kresta, v šampionátu JWRC pak dvojice Pavel Valoušek a Martin Prokop, shodně startující se Suzuki Ignis S1600. Na celkem patnácti rychlostních zkouškách od pátku do neděle urazí 358,75 km, včetně přejezdů měří soutěž 1341,6 km.

Reklama