Hlavní obsah

Modlíme se za tebe, Michaeli! Sportovní svět se strachuje o šampióna F1 Schumachera

Praha

Šok a zděšení vyvolala ve sportovním světě nehoda Michaela Schumachera při lyžování ve francouzských Alpách. Sedminásobný mistr světa formule 1 utrpěl poranění hlavy po nárazu do skály, s krvácením do mozku byl převezen do nemocnice v Grenoblu a v neděli vpodvečer musel být na tamní fakultní nemocnici operován. Schumacher má otok na mozku a jeho stav je i nadále velmi vážný.

Foto: Sport.cz

Felipe Massa je jedním z mnoha sportovců, kteří přejí Schumacherovi brzké uzdravení.

Článek

„Michaeli, jsem s tebou a s tvojí rodinou. Modlím se za tebe, bratře. A přeji brzké uzdravení," napsal na twitteru Felippe Massa, brazilský pilot formule 1, který s německým fenoménem prožil dva roky v italské stáji Ferrari a následně mu byl Schumacher tři sezóny velkým rádcem a mentorem. „Modleme se za Michaela všichni. Za jeho rychlé a úplné uzdravení," uvedl na svém účtu bývalý tenista Boris Becker.

Výčet sportovních hvězd vyjadřujících podporu Schumacherovi je nekonečný. „Ze Švýcarska zatím chodí špatné zprávy. Přeji ti jen to nejlepší, můj příteli," vzkázal fotbalový útočník Lukas Podolski.

„Mé myšlenky jsou s tebou, Schumi," napsal na twitteru basketbalista Dirk Nowitzki hrající za Dallas. „Uzdrav se brzy, Michaeli," přidal se s přáním fotbalista německé reprezentace Jerome Boateng působící v Bayernu Mnichov. „Četla jsem o tvé strašlivé nehodě... Uzdrav se brzy," připojila se i tenistka Sabine Lisická. „Bohužel, sportovní hrdinové nejsou nezranitelní. Myslím na tebe," napsala německá atletka Sabrina Mockenhauptová.

Schumacherův krajan a nástupce na trůnu Sebastian Vettel uvedl, že byl ze zprávy šokován. "Doufám, že mu bude co nejdříve zase lépe. Přeju jeho rodině hodně síly," uvedl čtyřnásobný mistr světa pro agenturu SID.

Čtyřiačtyřicetiletý Schumacher utrpěl zranění v neděli dopoledne při lyžování mimo sjezdovky ve francouzském lyžařském středisku nedaleko Meribelu. Podle záchranářů narazil hlavou do skály a měl štěstí, že v době nehody měl na hlavě ochranou přilbu. Následně byl převezen vrtulníkem do nemocnice v Albertville-Moutiers. Podle tvrzení německého serveru Bild.de se nehoda stala v 11 hodin a sedm minut. První záchranáři dorazili na místo o tři minuty později. „Byl šokován, otřesený, ale při vědomí," prohlásil ředitel lyžařského střediska Meribel Christophe Gernignon Lecomte.

Operace byla neodkladná

Schumacher byl přesto vrtulníkem transportován v 11:53 hodin ze sjezdovky, o dvaapadesát minut později už jej letecky přepravili do Fakultní nemocnice v Grenoblu, protože upadl do komatu.

„Operace byla neodkladná, jeho stav byl kritický," uvedla v prohlášení pozdě večer klinika, když vyšlo najevo, že šampiónův stav se vážně zhoršil. Závažnost situace dokumentoval fakt, že z Paříže letěl do Grenoblu uznávaný neurochirurg profesor Gerardem Saillant, který je přítelem Schumachera a současného šéfa FIA Jeana Todta.

Schumacher žije s rodinou ve Švýcarsku a v Meribelu vlastní nemovitost, tudíž je na lyžích poměrně často. I proto jej u lůžka podporovala manželka Corina a děti Gina a Mick, který byl se Schumacherem na svahu, když k nehodě došlo. Pozdě večer do Grenoblu dorazil i bývalý inženýr Ferrari z doby Schumacherových titulů Ross Brawn a osobní lékař Johannes Peil. Pod náporem fanoušků pátrajících po informacích se večer zhroutila Schumacherova osobní stránka.

Reklama

Související témata: