Hlavní obsah

Peterhansel nakonec na Dakaru nebude mít za spolujezdce manželku

Rekordman v počtu triumfů Stéphane Peterhansel se nedočká na Rallye Dakar vysněného společného startu s manželkou. Andrea Péterhanselová měla třináctinásobnému šampionovi poprvé ve slavném závodě dělat navigátora, ale účast v Saúdské Arábii musela ze zdravotních důvodů zrušit.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Manželé Peterhanselovi letos vyhráli Světový pohár FIA v dálkových rallye, ale už při listopadové generálce na Dakar na Rallye Rijád startoval s francouzskou legendou v roli spolujezdce Portugalec Paulo Fiuza. Peterhanselová podle serveru speedweek.com těsně před startem neprošla běžnou zdravotní prohlídkou a týmový lékař ji do závodu nepustil. Podrobila se pak dalším vyšetřením a analýzám, ale nadále je v neschopnosti a přednost opět dostane Fiuza.

"Čekali a doufali jsme prakticky do poslední minuty, ale Andrea bohužel nemůže nastoupit. Měli se Stéphanem skvělou sezonu a v Saúdské Arábii by určitě jeli úplně vpředu, ale zdraví má přednost. Jsme si ale jistí, že i Paulo odvede dobou práci," řekl šéf Peterhanselova týmu X-raid Sven Quandt. Rallye začne 5. ledna.

Reklama

Související témata: