Hlavní obsah

Po žních k Turkovi už neplatí. Vesnička středisková dostala na Dakaru inovaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevážil sis mě, po žních půjdeš k Turkovi. Neúprosná věta, kterou řidič Pávek pronesl směrem k prostoduchému závozníkovi Otíkovi, se stala legendární. Dakarský mazák Josef Macháček si ovšem populární hlášku z filmu Vesničko má středisková upravil k obrazu svému. A nevyhrožoval jí závozníkovi, nýbrž svému navigátorovi.

Když budeš blbě navigovat, po žních půjdeš k...! Čím vyhrožuje Josef Macháček Davidu Schovánkovi? Video: Buggyra Racing

 
Článek

Žádná legrace, hned druhá etapa letošního pouštního dobrodružství nastražila na jezdce extrémně těžké kamenité úseky, které v závěru vystřídaly vysoké duny. Závodníci navíc dojížděli do cíle za tmy.

Nebyl by to však Josef Macháček, aby vypjatou situaci nezlehčil.

„Když budeš blbě navigovat, tak po žních...!" chechtal se směrem ke svému kolegovi Davidu Schovánkovi pilot buginy Can-Am.

Zvládli jsme defekt i prekérku v dunách, hlásil spokojený Jaroslav Valtr po dojezdu druhé etapyVideo: Buggyra Racing

„Půjdeš k Turkovi," napověděli mu.

„Ne, k Šolťákovi!" inovoval Macháček slavný výrok o jméno týmového kolegy z Buggyra ZM Racing z kategorie kamionů Martina Šoltyse.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih 2. etapy Rallye DakarVideo: sntv

Také zkušený dakarský veterán musel pak již zcela vážně uznat, že cesta z bivaku Sea Camp do starobylé oázy Alula byla pěkná fuška.

„Velice těžká a dlouhá etapa. Na trati bylo hrozně moc kamení, řečiště, trialové úseky. Navíc 60 kilometrů před cílem nám odešel přední diferenciál. Jsem rád, že jsme v bivaku, protože konec v dunách byl hodně náročný. A ještě za tmy, to byly opravdu náročné podmínky," líčil šestinásobný dakarský šampion, který byl v hodnocení etapy sedmnáctý a celkově je na 13. pozici.

Reklama

Související témata: