Hlavní obsah

Příbramskou rallye poprvé vyhrál Kresta, druhý byl Pech

PŘÍBRAM

Již jistý domácí šampion Roman Kresta ovládl Rallye Příbram, závěrečný závod mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Bývalý tovární jezdec Škody a Fordu se dostal do čela závodu až v poslední rychlostní zkoušce, ve které odsunul do té doby vedoucího Václava Pecha na druhé místo. Toho to však příliš mrzet nemuselo, neboť se díky výsledku v Příbrami posunul na třetí místo v konečném hodnocení seriálu.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Roman Kresta.

Článek

Pětinásobný příbramský vítěz Pech se držel v čele od první rychlostní zkoušky, Kresta byl dlouho druhý, ale v posledním testu dokázal smazat téměř čtrnáctisekundovou ztrátu a poprvé v kariéře byl v Příbrami nejrychlejší.

"Nechtěl jsem na této soutěži riskovat, v závěru jsem ale chytil dobrý rytmus, tak jsem do toho šel naplno," řekl Kresta, který ale zároveň podotkl, že poslední test nejel na hranici maximálního rizika. "Menší rezerva tam ještě byla," podotkl jezdec, který se stal domácím šampionem popáté v kariéře. "Byla to parádní tečka za touto sezonou," radoval se Kresta.

Pech už ale v té chvíli věděl, že mu k posunu na celkovou třetí pozici před Pavla Valouška, absentujícího kvůli zranění, stačí dojet do třetího místa. Druhý v šampionátu skončil Jan Kopecký, jenž v Příbrami chyběl, neboť ve stejném termínu startoval na Rallye San Remo.

Třetí místo v Příbrami obsadil Jan Dohnal, který se poprvé ve "velkém" mistrovství umístil na pomyslných stupních vítězů.

Rallye Příbram, sedmý a závěrečný podnik Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích:
1. Kresta, Gross (Škoda Fabia S2000) 1:31:11,8, 2. Pech, Uhel (Mitsubishi Lancer Evo IX) -4,3, 3. Dohnal, Viktora (Peugeot 207 S2000) -1:28,5, 4. R. Odložilík, Tureček (Škoda Fabia S2000) -2:11,4, 5. Orsák, Vajík (Mitsubishi Lancer Evo IX) -2:21,0, 6. Peták, Benešová (Peugeot 207 S2000) -2:53,1.

Reklama

Související témata: