Hlavní obsah

Prokop suverénně vyhrál Rallye Krkonoše, Kresta skončil druhý

TRUTNOV

Martin Prokop s vozem Ford Fiesta S2000 ovládl Rallye Krkonoše, čtvrtý podnik mistrovství České republiky ve sprintrallye. Vedení v průběžném pořadí seriálu si ale upevnil v sobotu druhý Roman Kresta, jenž za úřadujícím juniorským mistrem světa zaostal o 41 sekund. Třetí byl Jaroslav Orsák.

Foto: BPA

Martin Prokop (vpravo) s navigátorem Janem Tománkem si užívají vítězství v cíli Rally Krkonoše.

Článek

Prokop se v českém šampionátu jednodenních rallye představil po šesti letech. V posledních sezonách se totiž soustředí na starty v MS a příležitostně se objevuje ve "velkém" mistrovství.

O tom, že je hlavním aspirantem na vítězství, ale nenechal nikoho na pochybách hned od startu. Vyhrál všech osm rychlostních zkoušek a v relativním poklidu mohl sledovat boj o umístění za svými zády.

"Z Rallye Krkonoše jsem opravdu nadšený. Všechno probíhalo hladce, závody se mi líbily a rychlostní zkoušky byly nádherné. Celá rallye se odehrála ve velmi přátelské atmosféře; prostě takový menší pohodový závod," uvedl Prokop.

Prokop se v Česku představil proto, aby vyplnil svou dlouhou pauzu v MS a zároveň si poprvé vyzkoušel jízdu na asfaltu s fiestou. "Svezli jsme se nádherně a zjistil jsem, že mě to baví stejně jako na šotolině. Jen ze začátku jsem byl trochu překvapený, protože první rychlostní zkouška byla hodně rychlá, a já už nejsem zvyklý lítat takhle rychle po asfaltu mezi stromy," pousmál se Prokop.

O druhé místo bojovali Kresta, Orsák a Odložilík, který ale postupně ztrácel a v sedmé erzetě havaroval. Za Krestou, jenž vyhrál dvě z předchozích tří rallye seriálu, nakonec skončil s odstupem 17 vteřin Orsák.

Rallye Krkonoše, čtvrtý podnik mistrovství ČR ve sprintrallye
1. Prokop, Tománek (Ford Fiesta S2000) 43:16,2, 2. Kresta, Kašpárek (Mitsubishi Lancer) -41,2, 3. Orsák, Vajík (Mitsubishi Lancer) -58,2, 4. M. Semerád, Ernst (Mitsubishi Lancer) -1:11,0, 5. J. Černý, Kohout (Mitsubishi Lancer) -1:15,2, 6. J. Štěpánek, Omelka (Škoda Octavia WRC) -1:44,8.
Průběžné pořadí seriálu: 1. Kresta 84, 2. Odložilík 59, 3. Orsák 58.

Reklama

Související témata: