Hlavní obsah

První etapu Rallye Hustopeče vyhrál Pech

HUSTOPEČE

Václav Pech s vozem Mitsubishi Lancer vyhrál první etapu Agrotec Rallye Hustopeče, čtvrtého dílu domácího šampionátu v automobilových soutěžích. Druhý je s odstupem šesti vteřin lídr průběžného pořadí seriálu Pavel Valoušek, třetí je o dalších dvanáct vteřin zpět úřadující český mistr a obhájce loňského prvenství Roman Kresta.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Václav Pech

Článek

Téměř 50 posádek, které se dnes odpoledne za slunečného počasí postavily na start, dnes čekalo osm rychlostních zkoušek. Druhý test byl ale nakonec z bezpečnostních důvodů zrušený.

Tři adepti na prvenství v šestém ročníku soutěže si zatím připsali každý alespoň jedno dílčí vítězství v erzetě. Pech byl nejrychlejší třikrát stejně jako Valoušek startující s podporou továrního týmu Škody a speciálem Fabia S2000. Kresta, jenž byl v čele průběžného pořadí po první sekci měřených testů, vyhrál jednu erzetu.

Soutěž, kterou MMČR vstupuje do druhé poloviny, bude pokračovat v sobotu zbývajícími šesti rychlostními zkouškami. Vítěz bude znám kolem 16. hodiny.

Agrotec Rallye Hustopeče, čtvrtý podnik Mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích:
Po 1. etapě: 1. Pech, Uhel (Mitsubishi Lancer Evo IX) 41:23,2, 2. Valoušek, Hrůza (Škoda Fabia S2000) -6,0, 3. Kresta, Gross (Peugeot 207 S2000) -18,3, 4. Tarabus, Trunkát (Ford Fiesta S2000) -1:02,1, 5. Běhálek, Černohorský (Subaru Impreza STI) -2:24,5, 6. Triner, Achsová (Subaru Impreza STI) -2:58,2.

Reklama

Související témata: