Hlavní obsah

Rallye Akropolis vede Neuville před dalšími jezdci Hyundai

Rallye Akropolis dominují vozy Hyundai. Po druhé etapě je v čele desáté letošní soutěže mistrovství světa Belgičan Thierry Neuville o téměř 28 sekund před Estoncem Ottem Tänakem. Třetí místo patří dalšímu jezdci korejské značky Španělovi Danimu Sordovi s odstupem bezmála 53 sekund.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

Rallye Akropolis dominují vozy Hyundai

Článek

Martin Prokop s fordem se oproti pátku posunul o devět míst a je čtrnáctý. V kategorii WRC2 figuruje na šesté příčce.

Porucha alternátoru zastavila v úvodu druhé etapy devítinásobného mistra světa Sébastiena Loeba z Francie, který se marně snažil závadu odstranit s pomocí telefonických konzultací se svými mechaniky. "Není k tomu moc co říct. Ráno jsme jeli svižně, měli jsme prima náskok. Na konci erzety jsem měl vybitou baterii a zhasl motor. Bylo těžké to opravit," řekl osmačtyřicetiletý jezdec, který absolvuje v týmu Ford vybrané soutěže.

Lídr mistrovství světa Fin Kalle Rovanperä nevyužije ani druhou šanci zajistit si v předstihu titul. Se svou toyotou narazil v druhé dnešní rychlostní zkoušce do stromu a po opravě pokračuje v soutěži s velkou ztrátou. Na 19. příčce má na Neuvillea manko přes 16 minut. Průběžné pořadí MS vede Rovanperä s velkým náskokem 72 bodů.

Reklama

Související témata: