Hlavní obsah

Rallye Hustopeče vyhrál Pech a snížil náskok Valouška v čele MMČR

HUSTOPEČE

Václav Pech s produkčním mitsubishi se stal vítězem Agrotec Rallye Hustopeče, čtvrtého podniku mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Druhé místo obsadil lídr průběžného pořadí seriálu Pavel Valoušek startující s podporou továrního týmu Škoda, třetí byl úřadující domácí šampion Roman Kresta s peugeotem.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Václav Pech junior a Petr Uhel během Hustopečské rallye

Článek

Pech vyhrál páteční etapu hustopečské soutěže a na prvním místě se udržel i v průběhu druhého dne. Vyhrál dnes totiž čtyři z šesti měřených testů. V cíli měl na druhého Valouška náskok necelých devíti vteřin. V průběžném pořadí šampionátu ztrácí Pech na lídra seriálu 21 bodů.

"Je to úžasné, rallye se nám povedla od začátku až do konce. Vše jsme projeli bez chyby a i auto fungovalo perfektně," řekl Pech, který si pochvaloval výborný rozpis. Kvůli vysoké trávě podél tratě a nečistotám na cestách přitom nebyla navigace jednoduchá.

Že vyhraje, v to ale uvěřil až v cíli. "Do poslední chvíle to bylo těžké. Stále jsem čekal, jak pojedou kluci a jestli dokážou ještě zrychlit. My jsme jeli nadoraz a povedlo se to," pochvaloval si Pech v rozhovoru na oficiálních internetových stránkách rallye.

Valoušek vyhrál první dvě rallye sezony, poté byl ale druhý a třetí, o svůj premiérový domácí titul tak bude muset tvrdě bojovat. "Byl to těžký závod. Vašek jel skvěle a před jeho výkonem smekám klobouk. Jen malinko lituju, že v pátek byla zrušena rychlostní zkouška, která nám trochu hrála do karet," uvedl Valoušek.

Kresta, který jel stejně jako Valoušek se speciálem kategorie S2000, za nejrychlejším mužem asfaltové rallye mezi vinicemi na jihu Moravy zaostal o 28 vteřin. Třetí místo patří Krestovi, který v Hustopečích několikrát chyboval a byl mimo trať, i průběžně. Na Valouška však ztrácí již 48 bodů.

"Na to, jak to probíhalo, tak je to dobré. Já nebudu nikdy spokojený, to je o mně známo. Získali jsme ale dobré body, nic není ztraceno. Čeká nás ale těžká Bohemka a Barumka, takže jsme tady potřebovali získat hodně bodů," poukázal Kresta na skutečnost, že v dalších dvou českých rallye se představí kvalitní zahraniční jezdci. Na Rallye Bohemia bude startovat tovární tým Škody s Juhou Hänninenem, zlínská Barum rallye je součástí seriálu IRC.

Další piloti favorizované trojici nestačili. Čtvrtý Jaromír Tarabus zaostal za Pechem o dvě minuty, pátý Daniel Běhálek téměř o pět. Elitní šestici uzavřel Václav Arazim.

Pátým dílem Mediasport MMČR bude Rallye Bohemia, která se v okolí Mladé Boleslavi uskuteční od 2. do 4. července.

Agrotec Rallye Hustopeče, čtvrtý podnik Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích:
1. Pech, Uhel (Mitsubishi Lancer Evo IX) 1:31:36,7, 2. Valoušek, Hrůza (Škoda Fabia S2000) -8,7, 3. Kresta, Gross (Peugeot 207 S2000) -23,8, 4. Tarabus, Trunkát (Ford Fiesta S2000) -2:08,5, 5. Běhálek, Černohorský (Subaru Impreza STI) -4:54,5, 6. Arazim, Gál (Mitsubishi Lancer Evo IX) -5:20,8.
Průběžné pořadí MMČR (po 4 ze 7 soutěží): 1. Valoušek 157, 2. Pech 136, 3. Kresta 109.

Reklama

Související témata: