Hlavní obsah

Semerád vyhrál Rallye Krkonoše, Kostka opět havaroval

Martin Semerád vyhrál Rallye Krkonoše a po loňském druhém místě se v této soutěži domácího šampionátu ve sprintrallye dočkal v okolí Trutnova premiérového triumfu. Pilot mitsubishi po devíti rychlostních zkouškách zvítězil s náskokem 25 sekund před německým jezdcem Matthiasem Kahlem ve Škodě Octavia WRC. Druhý mezi českými jezdci skončil Jan Sýkora, který se v posledním testu posunul před úřadujícího vicemistra Romana Odložilíka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Martin Semerád, ilustrační foto

Článek

Semerád se ujal vedení po třetí rychlostní zkoušce, ve které skončil závod pro vítěze dvou z dosavadních tří soutěží Tomáše Kostku. V Citroënu C4 WRC byl Kostka nejrychlejší v obou úvodních testech a vedl s desetisekundovým náskokem, ale stejně jako při předchozí sprintrallye Kopná musel po havárii odstoupit.

Rallye Krkonoše, čtvrtý závod mistrovství České republiky v sprintrallye:
1. Semerád, Ceplecha (Mitsubishi Lancer Evo IX) 43:11,9, 2. Kahle, Doerr (Něm./Škoda Octavia WRC) -24,8, 3. Sýkora, Škardová (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) -49,3, 3. Odložilík, Tureček (Škoda Fabia S2000) -52,2, 5. Tomaštík, Novák (Subaru Impreza WRC) -1:10,3, 6. Dohnal, Grega (Peugeot 207 S2000) -1:15,7.

Reklama

Související témata: