Hlavní obsah

Škoda potvrdila, že bude v roce 2012 startovat v IRC, ME a MMČR

MLADÁ BOLESLAV

Vedení továrního týmu Škoda Motorsport oficiálně potvrdilo, že v příští sezóně budou jeho jezdci Jan Kopecký a Fin Juho Hänninen startovat v seriálech Intercontinental rallye challenge (IRC), mistrovství Evropy a v mezinárodním mistrovství České republiky. Ve všech šampionátech bude jejich cílem vítězství.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Automobilový závodník Jan Kopecký

Článek

"Na prvním místě bude pro značku Škoda obhajoba titulu v IRC. O body do hodnocení značek by se měli ucházet tři jezdci na továrně připravovaných vozech Kopecký, Hänninen a Andreas Mikkelsen," uvedl šéf týmu Michal Hrabánek v oficiální tiskové zprávě.

Nor Mikkelsen, který seriál IRC ovládl letos, bude opět startovat s podporou britského importéra mladoboleslavské automobilky. Stejně jako dvojice továrních jezdců bude mít k dispozici nejnovější specifikaci vozu Fabia S2000 i týmový servis.

Ve vybraných závodech kontinentálního šampionátu bude Škoda startovat s ohledem na skutečnost, že v roce 2013 plánuje Mezinárodní automobilová federace FIA spojit IRC a ME do jednoho seriálu. V ME bude v příštím roce soutěžit Hänninen.

Kopeckého vedle IRC čekají starty v domácím mistrovství, kde bude hlavním favoritem. Český pilot, který byl v letošní sezoně druhý v IRC, bude nově závodit se spolujezdcem Pavlem Dreslerem, jeho dlouholetý navigátor Petr Starý totiž není zdravotně v pořádku.

Reklama

Související témata: