Hlavní obsah

Švédskou rallye vede překvapivě Neuville, Prokop zůstal sedmý

Karlstad

Během druhé etapy Švédské rallye se dostal překvapivě do čela belgický pilot Thierry Neuville. Za volantem hyundaie se drží před dvojicí z favorizovaného týmu Volkswagen Andreas Mikkelsen a úřadující mistr světa Sébastien Ogier, jenž nabral ztrátu v pátek po výjezdu z trati do závěje. Martin Prokop stále drží sedmou příčku.

Foto: Micke Fransson, ČTK/AP

Francouzi Sébastien Ogier a Julien Ingrassia na trati Švédské rallye.

Článek
Fotogalerie

Martin Prokop o Švédské rallye

Neuville sesadil Nora Mikkelsena z vedoucí pozice v závěrečné dnešní erzetě, ale oba dělí jen sekunda a půl. Francouzský favorit Ogier se pokusí v nedělních třech rychlostních zkouškách smazat ztrátu necelých deset sekund na belgického lídra. Prokop zaostává za Neuvillem o tři minuty.

"První dva dny se hodně vydařily, předvádíme zatím nejlepší výkony jak na sněhu, tak ve WRC," napsal ČTK Prokop, jenž pouze litoval pátečního odpoledne, kdy jeho fordu "odešel" čtvrtý převodový stupeň. "Zítra nás čeká ještě velká bitva, ve které můžeme bojovat o šesté až deváté místo, bohužel naši soupeři jsou tovární jezdci," dodal český pilot.

V poslední erzetě dne Vargasen udělal Neuville radost tisícům fanoušků, kteří čekají na průjezd vozů na místě zvaném Colin's Crest. Belgičan předvedl skok dlouhý 44 metrů, čímž stanovil nový rekord. "Přistání bylo docela v pohodě, ale měl jsem trochu problémy v následující zatáčce, do níž jsem vjel asi moc rychle. Ale byla to skvělá show a vypadalo to, že se to lidem líbilo," poznamenal Neuville.

Švédská rallye, podnik MS v automobilových soutěžích:
Po 2. etapě (po 18 z 21 rychlostních zkoušek):
1. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) 2:29:54,5
2. Mikkelsen, Floene (Nor./Volkswagen Polo-R) -1,5
3. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo-R) -9,6,
...7. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS) -3:03,1.

Reklama

Související témata: