Hlavní obsah

Trojan v Hustopečích litoval vozu, kameny daly autu zabrat

PRAHA

Ztráta necelých čtyři a půl minuty na vítězného Václava Pecha a absolutní páté místo při víkendové Rallye Hustopeče byly důvodem, proč se Karel Trojan ze Seznam.cz Rally Teamu mohl vracet z jihu Moravy spokojený. „Celou soutěž jsme jeli vyrovnaný výkon,“ těšilo úřadujícího vicemistra republiky.

Foto: Robert Balcar

Karel Trojan s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX na trati Rallye Hustopeče.

Článek
Fotogalerie

Čtvrtý ročník soutěže, v jehož startovní listině nechyběl ani světovou rallye protřelý Jan Kopecký, startoval v pátek večer a Trojan figuroval po šesti erzetách na 9. místě. V sobotu se třiatřicetiletý pilot posunul o čtyři příčky výš. „„Celou soutěž jsme jeli vyrovnaný výkon. Měl jsem velké obavy z defektů. Silnice byly hodně rozbité a na šotolinových úsecích byly velké kameny,“ uvedl Trojan v tiskové zprávě svého týmu.

Obavy z náročných podmínek na trati se do písmene vyplnily. „Během závodu jsme poničili osm disků. Mechanici připravili auto dobře, fungovalo, jak mělo, ale bylo mi ho líto. Dostalo dost zabrat,“ politoval svůj stroj Trojan.

Druhý pilot Sláva Ducháček cílem pátého podniku mezinárodního mistrovství České republiky po problémech s motorem neprojel. „Tratě rychlostních  zkoušek v okolí Hustopečí jsou atypické, některé úseky byly obtížné až nebezpečné. Bohužel jsme do cíle nedojeli. Po každé odjeté erztě jsme museli dolévat do motoru vodu. Motor se začal přehřívat a proto jsme v servisu po deváté rychlostní zkoušce odstoupili,“ poznamenal Ducháček.

Už na konci tohoto týdne čeká na posádky Seznam.cz Rally Teamu další podnik, a to třetí díl mistrovství ve sprintrallye, který hostí Tišnov. Na jihu Moravy se představí tři posádky ve složení Karel Trojan-Petr Řihák, Sláva Ducháček-Petr Dufek a Radek Majer-Michal Pohořelý.

Reklama

Související témata: