Hlavní obsah

Už jsme byli v loji, netají nejrychlejší Čech na Dakaru. Macík spěchal domů přebalovat

Praha

Během pouštního dobrodružství rozpáral devět pneumatik, které už celou posádku doháněly k nepříčetnosti. A navrch téměř po celý průběh Rallye Dakar čekal na klíčovou zprávu, kdy přijde na svět prvorozená dcera. Martin Macík si však nakonec nemůže stěžovat. Při úspěšné premiéře za volantem kamionu Iveco pátým místem vyrovnal své dosavadní maximum na slavné soutěži, letos byl nejlépe umístěným Čechem. A před klíčovým okamžikem celého závodu se mu narodila dlouho očekávaná Mia, za kterou po svém psychicky nejnáročnějším Dakaru rychle spěchal domů. Podívat se můžete v působivé reportáži.

Psychicky nejtěžší Dakar Martina Macíka. Častá výměna pneumatik a čekání na narození dceryVideo: Sport.cz, Big Shock Racing

 
Článek
Fotogalerie

Poslední tři dny závodu byly pro pilota týmu Big Shock Racing hodně příjemné. Vrátil se s posádkou na páté místo a těšil se domů za malou Miou.

Dcera se narodila v noci před předposlední etapou. „První dny Dakaru jsme byli s manželkou v kontaktu tak dvakrát denně. Dlouho se nic nedělo. Teprve až ve chvíli, kdy jsme přijeli do bivaku, kde nebyl signál. A rodila ve chvíli, kdy jsme jeli maratonskou etapu," líčí po návratu domů.

Martin Macík hlásí velké změny. Jaké to jsou?Video: Sport.cz, Big Shock Racing

Až v půl třetí ráno zjistil, že je otcem.

„Alespoň nějaký signál naskočil. Jednou za půl hodiny přišla sms zpráva a pak poslední: ‚Ahoj tati'. Ještě měl přijít obrázek, ale ten došel až další den po startu," usmívá se třicetiletý závodník, jemuž dělali společnost navigátor František Tomášek a mechanik David Švanda.

Více už v našem videu.

Na Dakaru se bugina týmu Buggyra Racing orientovala i podle velbloudího trusu.Video: Sport.cz, Buggyra Racing

Reklama

Související témata: