Hlavní obsah

Šampionát tahačů startuje v Rakousku. Buggyra prahne po titulu

Praha

Úvodním závodem v rakouském Spielbergu startuje o víkendu mistrovství Evropy tahačů. Spolu s truckery se tak dočkají rovněž všichni příznivci závodů nejrychlejších monster kontinentu. Tým Buggyra Racing 1969 vstupuje do sezóny s nejvyššími ambicemi.

Testování slovakia ring

 
Článek

Zatímco týmová jednička Adam Lacko se po dvou stříbrech z uplynulých sezón titulu nebrání, leč diplomaticky hovoří o mimořádné konkurenci, management má jasno.

„Loni musel Hahn na MAN poprvé od roku 2010 bojovat o prvenství do posledního závodu. Letos je cílem individuální titul Adama Lacka," říká manažer Jan Kalivoda, jehož tým má na svém kontě první letošní úspěch v podobě premiérového indického titulu Davida Vršeckého. „Je nám jasné, že se stejnými ambicemi vstupuje do šampionátu další kvarteto mistrů Evropy let minulých ve složení Hahn, Körber, Albacete, Kiss. Nicméně tvrdit, že cílem je udržení loňských pozic, by bylo alibistické. Buggyra alibi nepotřebuje," ujišťuje.

Adam Lacko zůstává střízlivým optimistou. „Pravda je taková, že své největší soupeře jsem už porazil. Každý závod je ale jiný, letos to bude hodně našlapané," odhaduje trucker, který slavil v sezóně 2003 v Rakousku první umístění na stupních vítězů. „Na závod si pamatuji, dojel jsem druhý za Östreichem. Loni jsem dvakrát vyhrál, rád bych si to letos zopakoval."

Tým zvolil nový model

Na rozdíl od předchozích sezón zvolil roudnický tým nový, doposud nepoznaný, jezdecký model. Zatímco Lacko bude jasnou jedničkou, ve druhé kabině se vystřídají dvojnásobný mistr starého kontinentu David Vršecký a doposud truck racingem nepolíbený Slovinec Alen Draganovič.

„Comebacky, byť letošní je v Davidově případě omezený na několik závodů, jsou běžnou součástí motoristického sportu. Alen je srozuměn s tím, že pokud David projeví zájem, bude mu druhé auto k dispozici. Shodli jsme se, že v Rakousku začne právě Alen. Red Bull Ring není díky své atypičnosti na jedné straně okruhem vhodným na sběr ostrých dat, na straně druhé je takřka ideální pro nováčky, kteří se chtějí učit," konstatuje Jan Kalivoda.

Reklama

Související témata: