Hlavní obsah

Šéf Ducati se prořekl a potvrdil příchod Rossiho k italské stáji

NEW YORK

Už několik týdnů se spekuluje o tom, že fenomén motocyklového světa Valentino Rossi opustí svůj dosavadní tým Yamaha a přestoupí k radosti miliónů italských fanoušků do stáje Ducati. Nyní už se zdá vše jasné. O příchodu Rossiho se totiž v rozhovoru pro americký magazín Cycle World prořekl i samotný člen představenstva italské továrny Gabriele Del Torchio.

Foto: Automotodrom Brno

Valentino Rossi

Článek

"Příští rok vytvoří Nicky Hayden a Valentino Rossi dvojici, která bude mít velký vítězný potenciál," prohlásil Del Torchio v rozhovoru, když hodnotil letošní sezónu mistrovství světa silničních motocyklů a s nadějí vyhlížel tu další.

Oficiálně však zůstává příchod Rossiho k Ducati tajemstvím a italská stáj okamžitě po výroku Del Torchia přispěchala s prohlášením. "Bez ohledu na vyjádření Gabriele Del Torchia Ducati oznamuje, že stále nebylo dosaženo dohody s Valentinem Rossim i Nicky Haydenem pro další sezónu MotoGP. Přestože náš zájem o oba jezdce přetrvává," píše se v něm.

"Jakmile dojde k dohodě, vydáme oficiální prohlášení," píše dále Ducati. Očekává se, že by k tomu mohlo dojít už po Velké ceně v Brně (13. - 15. srpna). Podle italského deníku Corriere dello Sport nabízí Ducati Rossimu astronomický plat ve výši 15 miliónů eur.

Jedenatřicetiletý Rossi hájí barvy Yamahy sedm let a čtyřikrát za tu dobu ovládl královskou kategorii MotoGP, celkem se stal světovým šampionem už devětkrát. Letos však musel čtyři závody vynechat kvůli zlomenině nohy.

Reklama

Související témata: