Hlavní obsah

Slavnostní start Středoevropské rallye bude opět u Pražského hradu

Slavnostní start Středoevropské rallye, která se v říjnu uskuteční opět i na českém území, bude stejně jako loni slavnostně zahájena na Hradčanském náměstí u Pražského hradu. Představitelé Autoklubu České republiky (AČR) to oznámili na dnešní tiskové konferenci v Praze. Předposlední závod mistrovství světa v automobilových soutěžích bude součástí oslav 120. výročí založení české motoristické organizace, stejně jako například závod motokrosového světového šampionátu v Lokti.

Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Archivní foto

Článek

Středoevropská rallye se v Česku konala loni poprvé v historii, centrem soutěže byl bavorský Pasov a další etapy se jely ještě v Rakousku. Podobné to bude i letos, rallye se uskuteční opět na tratích tří sousedních zemí. Dílčí servisní parky ale budou nově v Klatovech a Prachaticích, ten hlavní pak v německém Bad Griesbachu.

V Česku se uskuteční i úvodní zkušební rychlostní zkouška a zahajovací divácká supererzeta na dostihovém závodišti v Chuchli. Stejně jako vloni se první etapa pojede v okolí Klatov, novinkou je návrat k tradicím dlouhých tratí, nejdelší zkouška bude měřit přes 30 kilometrů.

Středoevropská rallye se uskuteční od 17. do 20. října.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.