Hlavní obsah

Úspěšná tečka za středoevropskou sezonou na Hungaroringu

Jezdci týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra si z posledního podniku ESET Cupu odvážejí všechny tři cenné kovy. Na nejcennější dosáhl v posledním závodě Libor Dvořáček.

Foto: Buggyra media

Jezdcům týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra se na Hungaroringu dařilo.

Článek

Pořadatelé ESET Cupu připravili pro jezdce při posledním podniku výzvu v podobě tří závodů ve sprintu. A protože nechyběla ani oblíbená vytrvalost, rozhodl se manažer týmu Jiří Mičánek jr. k nasazení pětice jezdců. Tím se tým s červenobílými Lamborghini Huracane SuperTrofeo stal nejpočetnějším týmem celého víkendu.

„Maďarsko představovalo tečku za naší středoevropskou sezónou, a tak jsme chtěli nejen potvrdit vybojované pozice z předcházejících podniků, ale především si závody pořádně užít a naladit se na závěrečný podnik Lamborghini SuperTrofeo Europe. Pojede se již v příštím týdnu ve španělském Jerezu," hodnotí Jiří Mičánek jr. víkend na Hungaroringu.

„V průběhu sezony jsme kvůli startům v SuperTrofeu vynechali závody na Grobniku, což byly body, o kterých jsme věděli, že budou v konečném účtování scházet. Ve hře však zůstával zisk druhého a třetího místa, což jsme si už nemohli nechat ujít. Broněk Formánek s Liborem Dvořáčkem hned v prvním závodě potvrdili, že patří na bednu. Ziskem druhého a třetího místa stvrdili, že nám neujde ani celkové pódium. Libor pak v posledním závodě dokázal dojet na prvním místě, což byla nejen pro něj nejlepší tečka za sezonou. Pochválit však musím i našeho třetího jezdce Kurta Wagnera, který nám ve druhém závodě přidal do sbírky další stříbrný pohár," bilancuje dále.

Vybojovali další druhé místo

Sám Jiří Mičánek jr. pak sbírku úspěchů rozšířil společně s Bronislavem Formánkem v závěrečném vytrvalostním podniku. Společně vybojovali další druhé místo, které jim po skončení celého víkendu patřilo také v konečné tabulce třídy GTC.

„Jedinou kaňkou na víkendu tak je odstoupení Libora Dvořáčka s Kurtem Wagnerem ve vytrvalosti. Šlo o drobnou závodu v elektronice, čemuž nezabrání ani sebelepší příprava. Myslím, že za sebou máme další úspěšný rok. Věřím, že je v našich možnostech pokračovat v nastoleném trendu i v příští sezoně. Je však prozatím daleko, a tak se teď již všichni soustředíme na závěrečný podnik SuperTrofea a na Světové finále, ve kterém se očekává téměř sedmdesát posádek z celého světa," dodává Jiří Mičánek jr.

Reklama

Související témata: